Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hakeri opet napali

Koristite Yahoo mail? Možda je i vaš račun ugrožen

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Po drugi put u dva mjeseca Yahoo se našao u problemima. Ovaj put su im u sustav upali hakeri u ukrali lozinke mnogih korisnika.

Yahoo je na svom službenom blogu potvrdio kako je došlo do proboja njihovog sigurnosnog sustava te da su ukradena korisnička imena i lozinke nekih korisnika. O kojem broju lozinki se radi, nisu rekli, prenosi AP.

Pročitajte i ovo Ilustracija imao 2,3 promila Neobičan ulov prometnih policajaca: Pijan i bez vozačke vozio ukradeni autobus Nasilnik zaposlenicama prijetio nožem naoružan nožem Drama u ljekarni: Razbojnik ozlijedio dvije žene i ukrao kutiju lijekova, pohod nastavio u domu zdravlja

Inače, Yahoo je drugi po redu e-mail servis po broju korisnika, odmah nakon Gmaila, a sada broji oko 273 milijuna e-mail adresa. Ovakvi proboji sigurnosti omogućuju hakerima krađu osobnih informacija. Posljednji takav slučaj bio je krajem prošle godine kada su hakeri provalili u sigurnosni sustav američkog lanca trgovina Target i ugrozili podatke s golemog broja kreditnih i debitnih kartica.

ŠOK U YAHOOU: Pogreška teška 109 MILIJUNA dolara!

Ova provala sustava drugi je sigurnosni problem Yahooa u samo dva mjeseca. U prosincu im je sustav pao te je bio nedostupan nekoliko dana zbog čega je direktorica Marissa Mayer izdala i službenu ispriku.

U Yahoou poručuju kako je u tijeku resetiranje napadnutih lozinki i da se sve odvija u koordinaciji s federalnim institucijama.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene