Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Samsung umjesto Applea

Korisnici su najzadovoljniji OVIM telefonima!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istraživanje provedeno u SAD-u pokazalo je da su korisnici najzadovoljniji sa Samsungovim telefonima Galaxy S3 i Galaxy Note 2

Appleov iPhone u prošlosti je predvodio listu telefona s kojima su korisnici u SAD-u bili najviše zadovoljni, no kao što se s vremenom promijenilo stanje na mobilnom tržištu na kojem je Samsung preuzeo potpunu dominaciju, telefoni ove kompanije sada su preuzeli i titulu mobilnih uređaja s kojima su korisnici najviše zadovoljni.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna iPhone 5 Je li ovo zaista 'najomraženiji telefon'? Slika nije dostupna U manje od mjesec dana Samsungov rekord: Isporučeno više od deset milijuna Galaxyja S4

Samsungov rekord: Isporučeno više od deset milijuna Galaxyja S4

Zadovoljstvo korisnika s mobilnim uređajima provjerava organizacija American Customer Satisfaction Index (ACSI) koja je provela istraživanje među više od 4 tisuće korisnika pametnih telefona u SAD-u koji su svoju ocjenu zadovoljstva mobilnim telefonima donijeli na temelju kvalitete samog telefona, kvalitete poziva, jednostavnosti slanja i primanja poruka, izdržljivosti baterije, vrijednosti telefona za novac i drugih kategorija.

Rezultati ovog istraživanja pokazali su da su korisnici najzadovoljniji s dva Samsungova uređaja – Galaxyjem S3 i Galaxyem Note 2 koji dijele prvo mjesto na ovoj ljestvici s 84 boda. Sljedeća tri mjesta pripadaju Appleu čijim su modelima iPhone 5 i iPhone 4S korisnici dali prosječnu ocjenu 82, dok je model iPhone 4 dobio 81 bod.

Na Huffington Postu napominju kako je ovo istraživanje provedeno nešto ranije tako da u njega nije uvršten i posljednji Samsungov top model Galaxy S4 koji bi također konkurirao za sam vrh na ovoj ljestvici.

Prošle godine korisnici mobilnih uređaja u SAD-u bili su najviše zadovoljni s iPhoneom kojem su dodijelili 83 boda, Samsung je dobio 71, a BlackBerry 69 bodova.

Je li ovo zaista 'najomraženiji telefon'?

Samsung je u proteklih nekoliko mjeseci predstavio nekoliko novih modela svojih pametnih telefona (Galaxy S4 i varijacije ovog telefona poput S4 mini, S4 Active, S4 Zoom), dok bi Apple tek trebao predstaviti novi model iPhonea. Kao i uvijek do sada, službenih informacija o novim modelima nema, no brojne glasine kažu da bi ova kompanija mogla predstaviti dva modela iPhonea – iPhone 5S te iPhone 5 C, jeftiniji model koji bi trebao povećati prodaju i udio Appleovih mobilnih uređaja na tržištu.

Koji smartphone vi imate i koliko ste zadovoljni s njim? 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene