Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nevjerojatno

FOTO Kinezi kopirali Apple: 'Ovo je potpuno novi nivo kopiranja proizvoda'!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kineska kompanija Xiaomi poznata je kao kineski Apple, a njihov novi telefon i softver ponovno su 'posudili' dizajn od Applea

Kinesku kompaniju Xiaomi mnogi su prozvali 'kineskim Appleom', dok njenog izvršnog direktora zbog načina na koji se oblači i predstavlja nove proizvode nazivaju 'kineskim Steveom Jobsom'. Na početku je ova kompanija bila ponajviše poznata po kopiranju Appleovih proizvoda te su njihovi prvi pametni telefoni i prvi tablet bili prilično slični Appleovom iPhoneu i iPadu.

U posljednje vrijeme Xiaomi postaje sve važniji igrač na kineskom tržištu, a imaju velike planove i za međunarodna tržišta pa mnogi tržišni analitičari vjeruju kako bi mogli postati velika prijetnja i mobilnim velikanima poput Applea i Samsunga.

Kineski fenomen: Prodali su više telefona od Applea, a sada kreću u osvajanje svijeta!

No, iako ova kompanija sve više napreduje i postaje sve popularnija među korisnicima pametnih telefona u Kini, čini se da neke ranije navike ipak nisu previše promijenili.

Naime, s novom verzijom svog mobilnog operativnog sustava MIUI 6 koji je baziran na Googleovom Androidu, Xiaomi je dosegao 'potpuno novi nivo kopiranja', komentirali su njihov novi softver na Business Insideru.

Sučelje MIUI 6 koristit će se u nadolazećem modelu njihovog pametnog telefona Mi 4 (na BI-u kažu da je i ovaj telefon sličan iPhoneu 5) te je njegov dizajn s naglaskom na jednostavnost i boje jako sličan dizajnu Appleovog mobilnog operativnog sustava za iPhone iOS 7. Kolika je sličnost ovog Xiaomijevog softvera s iOS-om pogledajte u tri primjera u kojima su uspoređene postavke te aplikacije kompasa i kalendara.

Više informacija pročitajte na portalu Zimo. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene