Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šok za Kanađane!

Kanadska vlada oglašava se na – Pirate Bayju!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oglasi kanadskog gospodarskog plana pojavili su se na Pirate Bayju, pored oglasa za kockarnice i stranice na kojima Kanađani mogu upoznati 'buduću kineski mladu'

Kanada je prije nekoliko godina, kao odgovor na globalnu krizu, pokrenula 'Gospodarski akcijski plan' koji je trebao pomoći u stvaranju novih poslova, razvoju infrastrukture, poboljšati potrošnju i podržati poduzetnike. Ovaj je gospodarski plan i dalje aktualan te ga Ministarstvo financija reklamira na brojnim internetskim stranicama, a u tom su ministarstvu ostali šokirani kada su saznali da je njihova reklama objavljena i na – Pirate Bayju.

Pročitajte i ovo Automobil je propao kroz rupu na cesti Izašli kroz prtljažnik Automobil usred raskrižja propao kroz cestu, par se jedva izvukao: "Gledali smo kako ga voda guta" Ilustracija Kanada u problemu Ne znaju kako riješiti stambenu krizu pa su odlučili smanjiti broj međunarodnih studenata

Riješeni problemi pirata – Pirate Bay leti u Zemljinu orbitu!

Kanađani koji su surfali ovom stranicom tako su, pored oglasa za kockarnicu, upoznavanje novih ljudi, kao i stranice na kojoj mogu upoznati svoju 'buduću kinesku mladu', mogli naići i na oglas financiran od njihove vlade koja potiče na stvaranje novih poslova i potrošnju. Kada se internetom prenijela vijest da je njihova reklama dostupna i na ovoj 'zloglasnoj' stranici koja je zabranjena u nekim zemljama, kanadska vlada privremeno je prekinula online oglašavačku kampanju te su pokrenuli istragu kako bi saznali tko je odgovoran za oglase na Pirate Bayju.

Iz Ministarstva financija objavili su kako oni nisu zakupili prostor na ovoj stranici, ali i da kupuju prostor za oglase putem četiri kompanije (Bell Media, Canoe, Microsoft i Yahoo) te da se problem možda nalazi u njima. Iako su iz tih kompanija na početku objavili da je pojavljivanje oglasa na Pirate Bayju neautorizirano – na The Next Web kažu da ne žele da ih se povezuje s ovom stranicom, kanadsko je ministarstvo financija za ovaj propust optužilo Yahoo, a oni su krivnju prebacili na kompaniju Sympatico.

Britanci blokiraju Pirate Bay!

Pirate Bay jedna je od popularnijih stranica u Kanadi (prema nekim informacijama to je 36. najposjećenija stranica u toj zemlji) te je sigurno da je zahvaljujući ovom propustu oglas za kanadski gospodarski plan vidio jako veliki broj Kanađana.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene