Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Trend na Tumblru

Kako je 'fuckyeah' postao viralan!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na društvenoj mreži Tumblr jedan od velikih trendova posljednjih godina su Fuckyeah blogovi, a najviše takvih blogova posvećeno je – Justinu Beiberu!

Teško je objasniti zašto neke fotografije, videozapisi ili pojmovi na internetu postanu viralni, odnosno toliko popularni da ih dijele tisuće i milijuni korisnika – jedan od takvih fenomena koji je (bez nekog naročitog razloga) posljednjih godina postao iznimno popularan je i fuckyeah na društvenoj mreži Tumblr.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Za internet generaciju 7 načina na koje možete izjaviti ljubav pomoću društvenih mreža Slika nije dostupna Twitter, Tumblr, Waze… Uspješna 2013.: Ove su kompanije okrenule milijarde dolara!

Tako danas brojni korisnici otvaraju svoje blogove na Tumblru koji u imenu imaju upravo fuckyeah i na kojima objavljuju fotografije, GIF-ove, fotomontaže i videozapise posvećene samo jednoj stvari (npr. poznatim osobama, odjeći, životinjama i slično), a najčešće je riječ o nekim smiješnih fotografijama i fotomontažama.

Na Mashableu kažu da nema pravog objašnjenja kako je ovaj trend počeo (prvi ovakav blog otvoren je još 2007.) te da je za njega najvjerojatnije zaslužan blog 'Fuck Yeah Sharks' na kojem se nalaze smiješne fotomontaže i slike s morskim psima.

Iz Tumblra su objavili infografiku na kojoj su pokazali razvoj fuckyeah trenda od 2007. pa do danas – ovaj je fenomen postao viralan još u travnju 2009. kada se dnevno otvaralo 25 novih fuckyeah blogova, a u travnju 2011. godine otvoreno je najviše ovakvih blogova u jednom danu – čak 197.

S vremenom je broj ovih blogova ipak smanjen pa se danas otvara oko stotinjak novih dnevno, a ukupan broj do sada otvoren fuckyeah blogova premašio je sto tisuća.

Najviše otvorenih fuckyeah stranica na Tumblru posvećeno je Justinu Beiberu – njih 206, a zanimljivo je da je za kraj ove godine najavljena i prva fuckyeah knjiga.  

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene