Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zauzima samo 165 cm

VIDEO Pogledajte kako izgleda PREKLOPIVI automobil!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Eksperimentalni električni automobil 'Armadillo-T', koji se preklapa na pola kako bi oslobodio više mjesta za parkiranje, predstavljan je ovaj tjedan u Južnoj Koreji.

Neobični mali dvosjed možda nikad neće ući u serijsku proizvodnju, ali pokazuje trend razvoja ekoloških vozila za urbane prostore.

Automobil može prevaliti 100 km nakon desetominutnog punjenja na električnoj mreži, a najveća mu je brzina 60 km/h. Kad stane na parkirno mjesto, zadnji kraj mu se preklopi preko prednjega čime mu se ukupna dužina smanji na samo 1,65 metara.

Pročitajte i ovo Kim Jin-pyo na Dolcu - 2 Dočekali ga Plenković i Jandroković Šou na Dolcu: Visoki gost iz Koreje nabio šiltericu na glavu pa limune pokušao platiti karticom Ilustracija Vide ih kao opasnost za režim VIDEO Maloljetnici osuđeni zbog gledanja serija: "Ako te uhvate da to gledaš, upucat će te"

>> VIDEO Najuzbudljivija auto utrka na 400 metara ikad

'On se može parkirati doslovno bilo gdje', rekao je Suh In-soo, profesor s Korejskog naprednog instituta za znanost i tehnologiju koji je vodio razvoj automobila.

Armadillo - T zasad ne može voziti po korejskim ulicama budući da ne zadovoljava sigurnose propise. Suh je rekao da bi Južna Koreja trebala ublažiti sigurnosna pravila za mikroautomobile budući da oni voze relativno malim brzinama. (Hina)
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene