Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nove slike

Još veći, tanji i ljepši: Je li ovo iPhone 6?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Službenih informacija o iPhoneu s velikim ekranom nema, ali ove nam slike pokazuju kako bi novi model Appleovog telefona mogao izgledati

Appleov izvršni direktor Tim Cook jučer je objavio poslovne rezultate kompanije za posljednje tromjesečno razdoblje koji su pokazali veći prihod i veću prodaju iPhonea od očekivanja analitičara. Tako je Apple ostvario prihod od 45,6 milijardi dolara (analitičari su očekivati 43,6 milijardi) te su prodali 43.7 milijuna iPhonea, što je porast od čak 17 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine čime su uvelike nadmašili predviđanja Wall Streeta čiji su analitičari vjerovali kako će Apple prodati manje od 38 milijuna svojih pametnih telefona.

Novi iPhone 6 stiže u rujnu

Ovo su odlične vijesti za kompaniju koja, u vrijeme kada raste potražnja za pametnim telefonima i phabletima s velikim ekranima, u svojoj ponudu ima samo uređaje s ekranima dijagonale 4 inča. Zbog toga mnogi vjeruju da bi Apple, kada jednom predstavi telefone s većim ekranima, mogao uvelike povećati svoj udio na tržištu i ostvariti još bolju prodaju.

Modele s većim ekranima Tim Cook mogao predstaviti već ove godine te brojne glasine kažu kako možemo očekivati iPhone 6 s ekranom dijagonale 4,7 inča te phablet s 5,5 inčnim ekranom. Na Business Insideru objavili su fotografije koncepta iPhonea 6 za koje su zaslužni Martin Hajek i Steve Hemmerstoffer – oni su, na temelju dosadašnjih glasina vezanih uz veći ekran, višu rezoluciju i manji okvir oko samog ekrana, prikazali potencijalni dizajn novog modela.

Iako neki novinari vjeruju kako će Apple iz ponude izbaciti C seriju iPhonea, oni su prikazali modele iPhone 6S i iPhone 6C (u plavoj boji) te bi, prema svim dosadašnjim informacijama, telefoni koje Apple zaista mogli ovako izgledati.

Strah u Appleu? 'Korisnici žele nešto što mi nemamo'

Službenih informacija još nema, a sljedeća Appleova konferencija najavljena je za lipanj kada bi trebali saznati više informacija o novoj verziji operativnog sustava iOS 8 za iPhone i iPad, dok bi informacija o novim modelima iPhonea trebali saznati tek u drugoj polovici godine, najvjerojatnije u rujnu, dok bi se u prodaji trebali pojaviti u rujnu ili listopadu – s obzirom na odlične prodajne brojke iz prethodnog kvartala, za očekivati je da bi Apple s iPhoneom 6 mogao oboriti sve dosadašnje prodajne rekorde.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene