Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Faradejev kavez

Jakna koja će učiniti da vaš mobitel 'nestane' u neugodnoj situaciji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gašenje mobitela u trenutku dok je važan sastanak u tijeku, ili dok se nalazite u kinu može biti neugodno iskustvo, no Victor Johnson pronašao je efektivno rješenje za te situacije.

Victor Johnson dizajnirao je 'Escape jacket', jaknu koja u džepovima ima ugrađen Faradejev kavez, koji čim mobitel stavite u njega, on biva izbačen iz svih mreža mobilnih operatera. Johnson tvrdi kako je jakna zamišljena tako da korisnika rješava neugodnosti i primoravanja da pali i gasi mobitel svako malo zbog situacija u kojima bi mobitel trebao biti ili na šumu ili ugašen.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ipak ima nade Zagreb: Siromašni invalid tražio cipele, a dobio mnogo više... Slika nije dostupna Nije ozlijeđen Napali 17-godišnjaka i uzeli mu jaknu i novac

>> Novi patent Microsofta: Udariš mobitel i on prestane!

'Tijekom faze istraživanja ovog projekta, ideja vremena kao luksuza, postala je glavna tema. Ideja je bila da čim odete s posla ili ste na pauzi, stavite mobitel u unutarnji džep jakne te time ga time skinete sa svih mreža, odnosno postanete nedostupni.

Faradejev kavez efikasno blokira sve radio valove, tako da poziv prema vama postaje nemoguća misija, bez obzira koliko druga strana pokušavala. Džep isto tako ima ugrađen i NFC (near field communication) čip, koji automatski gasi i antenu mobitela, kako bi štedio energiju baterije.

Kako većina mobitela ili smartphone uređaja još nema ugrađen NFC, u faradejevom džepu jednostavno bi se ispraznili, pokušavajući konstantno pronaći mrežu na koju bi se spojili. Pitanje je štiti li taj džep jednako efektivno i od lociranja signala mobitela - vjerojatno da.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene