Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nevjerojatan propust

Izvršni direktor Yahooa napušta kompaniju zbog lažiranja životopisa!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Otkriveno je da je Scott Thompson lažirao podatak u svom je životopisu u kojem je napisao da ima i diplomu iz računarstva koju je stekao 1978. godine

Nema kraja problemima Yahooa – Scott Thompson koji je početkom godine doveden kao spasitelj ove kompanije i koji je zamijenio Carol Bartz kao izvršni direktor, napustio je Yahoo nakon što je otkriveno da je lažirao životopis, odnosno informacije o obrazovanju.

Informacija o lažiranju diplome pojavila se početkom svibnja kada je investitor Daniel Loeb Yahooovu odboru uputio pismo u kojem ih je upozorio da su podaci o obrazovanju Scotta Thompsona lažirani jer je on naveo kako ima i diplomu iz računarstva koju je dobio 1978. na Stonehill Collegeu, a na ovom su fakultetu prve diplome iz računarstva dodijelili tek početkom osamdesetih.

Nakon objave ove informacija investitori su vršili veliki pritisak na Yahooov odbor koji je prvo reagirao priopćenjem u kojem su naveli da je, bez obzira na novonastalu situaciju, Thompson 'visoko kvalificirana osoba koja se već dokazala u velikim tehnološkim kompanijama' te pod njegovim vodstvom kompanija može samo napredovati, a sam je Thompson rekao kako nije kriv za ovu pogrešku – na Business Insideru kažu da se lažna informacija o njegovom obrazovanju provlači već više od deset godina te je bila uključena u njegovu biografiju i kada je bio u PayPalu.

U Yahoou su na kraju ipak popustili pritiscima te je Thompson napustio kompaniju (nije navedeno da li je dao ili dobio otkaz) – u službenom priopćenju navodi se da odlazi zbog osobnih razloga (bolest), iako je jasno da je pravi razlog njegova odlaska upravo lažiranje životopisa, a njegovo će mjesto privremeno zauzeti Ross Levinsohn.

Scot Thompson na čelu Yahooa bio je od siječnja, a na The Next Webu navode da je jedini njegov značajniji potez bio donošenje odluke o otpuštanju oko dvije tisuće zaposlenika kompanije.  

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene