Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ekran od safirnih kristala

iPhone 6 bit će NEUNIŠTIV!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na mreži je objavljen video ekrana novog modela iPhonea 6 koji je izdržao savijanje te udaranje i grebanje nožem i ključevima

Apple bi novi model iPhonea trebao predstaviti za dva mjeseca – iako do sada nisu objavljene nikakve službene informacije iz ove kompanije, zahvaljujući brojnim glasinama i objavljenim fotografijama, već je poznato puno toga oko iPhonea 6. Nedavno je na YouTubeu objavljen video u kojem je prikazan ekran koji bi novi iPhone trebao imati – riječ je o 4,7 inčnom ekranu napravljenom od safirnih kristala koji će biti 'gotovo neuništiv'.

Napokon veliki ekrani: Ovo su NOVI modeli iPhonea!

Marques Brownlee, kojeg je jedan Googleov direktor prozvao najboljim recenzentom gadgeta na YouTubeu, dokopao se ekrana novog iPhonea za kojeg kaže da je 'tanak kao papir' te je testirao koliko je izdržljiv – udarao ga je i pokušao oštetiti udarajući ga ključevima i nožem te ga je pokušao savinuti, ali na ekranu nisu ostala nikakva oštećena, niti je pukao tijekom savijanja.

Apple je do sada koristio safirno staklo za Home tipku, dok je ekran dosadašnjih modela njihovih telefona zaštićen Gorilla Glassom, a čini se da će ovaj materijal sada zamijeniti sa safirnim kristalima. Brownlee kaže kako mu se čini da nema šanse da uspje uništiti ili oštetiti ekran novog iPhonea – jedini 'problem' s ekranom su otisci prstiju i prašina koja se skupila dok ga je držao na podu i pokušao ga savinuti i uništiti.

On je ovaj ekran dobio od Sonnya Dicksona, koji je u prošlosti objavio brojne glasine o Appleovim uređajima i veliki broj njih pokazao se ispravnim, tako da možemo očekivati da će i novi modeli Appleovih telefona zaista imati ekran koji je testirao Brownlee. Apple bi već za dva mjeseca trebao predstaviti nove modele svojih telefona – iPhone 6 koji će imati ekran dijagonale 4,7 inča (što je veliko povećanje u odnosu na trenutnih 4 inča) i poboljšani hardver (bolji i brži procesor, bolju kameru i slično) te svoj prvi phablet čija bi dijagonala ekrana trebala iznositi 5,5 inča.

Foxconn započeo najveće zapošljavanje u povijesti: EVO zašto!

S obzirom da je brojnim korisnicima upravo premala dijagonala ekrana trenutnih modela iPhonea jedan od glavnih razloga zbog kojeg nisu kupili Appleov telefon, već neki od konkurentskih modela koji rade na Androidu, tržišni analitičari očekuju veliku navalu za novim modelima iPhonea i obaranje prodajnih rekorda u posljednjem ovogodišnjem kvartalu. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene