Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iz Microsofta mu zahvalili

IMPRESIVNO: Petogodišnjak otkrio sigurnosni propust!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kristoffer Wilhem Von Hasse pronašao je način na koji se može povezati s Xbox Live računima bez korištenja lozinke – Microsoft je popravio propust i zahvalio ovom petogodišnjem dječaku

Na Microsoftovim stranicama na kojim su objavljena imena sigurnosnih istraživača koji su u ožujku ove godine pronašli i prijavili sigurnosne propuste u online servisima ove kompanije nalazi se i Kristoffer Wilhem Von Hasse. Razlika između njega i ostatka sigurnosnih istraživača s ovog popisa jest u tome što Kristoffer još nije niti krenuo u školu i ima samo pet godina!

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Najskuplja ikad Rekordna prodaja igre: Zarada od 500 milijuna dolara u jednom danu! Slika nije dostupna Konzola vrijedna života Zapalila mu se kuća, a on riskirao život kako bi spasio – Xbox!

Vjerujte, s ovim se 4-godišnjakom NE MOŽETE MJERITI

On je sasvim slučajno otkrio sigurnosni propust u Microsoftovom Xbox Live servisu koji omogućava spajanje na korisničke račune bez lozinke – ovaj petogodišnjak nije imao lozinku za pristup očevom Xboxu Live računu na novoj verziji njihove konzole te se Robert Davis itekako iznenadio kada je uhvatio sina kako igra igre koje ne smije igrati (zbog godina) korištenjem njegovog računa.

Pitao ga je kako je to napravio te na CNN-u kažu da mu je Kristoffer objasnio nevjerojatno jednostavan, ali u biti impresivan način na koji je uspio probiti zaštitu odnosno povezati se na račun bez korištenja lozinke. Naime, on bi prvo upisao pogrešnu lozinku za povezivanje s Xbox Live računom, nakon čega bi se otvorio novi prozor za verifikaciju lozinke u kojem je ovaj dječak više puta pritisnuo razmaknicu i jednom 'Enter' – i to je bilo sve što je potrebno kako bi se povezao s računom za koji je inače potrebna lozinka.

'To je fenomenalno', komentirao je Robert Davis i dodao kako je 'prilično cool' što je njegov petogodišnji sin otkrio tako važan sigurnosni propust. Zanimljivo je da ovo nije prvi put da je Kristoffer uspio zaobići lozinke te je još kao jednogodišnjak uspio otključati zaključani telefon dugim držanjem Home tipke.

Ovo je budućnost igranja video igara!

Upravo je njegov otac ovo otkriće prijavio Microsoftu, a iz ove su kompanije komentirali kako su navedeni propust popravili odmah nakon što im je prijavljen. Kao zahvalu, Kristofferovo ime stavili su na popis sigurnosnih istraživača koji su im u ožujku prijavili propuste te u ga nagradili s četiri igre i godišnjom pretplatom na Xbox Live servis.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene