Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Samo 700 dolara'

Na glasniku prodaje upute o hakiranju Yahoo maila!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Haker je pronašao sigurnosni propust u Yahooovu mailu i te je informacije odlučio prodati na jednom forumu za 'samo 700 dolara'.

Egipatski haker 'TheHell' pronašao je sigurnosni propust koji se može iskoristiti za pristup računima korisnika Yahooova maila i te je informacije odlučio prodati na jednom hakerskom forumu.

On je na forumu objavio oglas u kojem kaže da se cijena za ovakve informacije obično kreće između 1.100 i 1.500 dolara, ali on će korisnicima tog foruma izaći u susret i dati popust pa će se oni tih podataka moći dokopati za 'samo' 700 dolara.

Sigurnosni stručnjaci pronašli učinkovitiji način zaštite od hakera!

Sigurnosni stručnjak Brian Krebs koji je pronašao hakerski oglas na tom forumu kaže da bi putem navedenog propusta hakeri mogli čitati ili slati e-mailove korisnika Yahooovih računa te je o njima obavijestio ekipu u Yahoou koja trenutno istražuje propust. 

U oglasu kojeg je objavio, 'TheHell' je napomenuo da će ove informacije prodati samo 'ljudima kojima vjeruje' jer ne želi da one padnu u krive ruke sigurnosnih stručnjaka koji bi brzo patchirali taj propust.

Upravo je to savjetovao jedan čitatelj na stranici boingboing.net na kojoj su prenijeli ovu vijest te je rekao da u Yahoou trebaju samo platiti tih 700 dolara i tako dobiti informacije koje im trebaju za rješenje tog problema.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene