Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

CISPA, očekuj nas!

Hakeri pripremaju odgovor na CISPA-u?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Anonymousi pozivaju internetske korisnike na borbu protiv CISPA-e koja je izglasana u Predstavničkom domu Kongresa.

'Sada je vrijeme za akciju! CISPA, očekuj nas!' – poruka je koju su Anonymousi uputili internetskim korisnicima i američkom Kongresu nakon što je Predstavnički dom izglasao kontraverzni zakon CISPA (Cyber Intelligence Sharing and Protection Act) koji će, sumnjaju mnogi, u potpunosti ugroziti privatnost korisnika interneta.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Žele vladati cybersvijetom SAD uvode CISPA-u, gora od SOPA-e, PIPA-e i ACTE zajedno! Slika nije dostupna Pojavile se teorije zavjere... Obama i FBI namjerno su ugasili Megaupload i izazvali Anonymouse!?

Dobra vijest je da, do konačnog stupanja ovog zakona na snagu, on još mora proći izglasavanje u Senatu – gdje se očekuje da će naići na veći broj kritičara, a na kraju ga još mora potpisati i Barack Obama koji se ne slaže s ovim zakonom jer u Bijeloj kući smatraju da CISPA zbog sigurnosti žrtvuje privatnost.

No, Anonymousi upozoravaju da je Obama i ranije potpisivao zakone s kojima se nije slagao tako da bi slična stvar mogla biti i s CISPA-om.

Ugrožena privatnost: Predstavnički dom američkog Kongresa izglasao CISPA-u!

U svojoj poruci koju su objavili na YouTubeu Anonymousi objašnjavaju da, iako je ovaj zakon prikazan kao alat u borbi protiv cyber prijetnji, on će američkoj vladi te civilnim i vojnim agencijama omogućiti prikupljanje podataka o internetskim korisnicima (uključujući podatke koje o njima imaju privatne kompanije) te potpuni nadzor nad njihovim online aktivnostima.

Usporedili su CISPA-u s klasičnom poštom te kažu da poštar ne smije otvoriti poštu koju nosi te bi se ista pravila trebala primijeniti i na internet jer će ovaj zakon omogućiti nadzor nad svim informacijama i komunikacijom internetskih korisnika, što je veliko kršenje njihova prava na privatnost.

Hakeri su poručili svim internetskim korisnicima da potpisuju peticije i kontaktiraju predstavnike u Kongresu kako bi napravili pritisak i spriječili izglasavanja CISPA-e u Senatu.

S obzirom da su u pitanju Anonymousi koji su poznati po hakiranjima i brojnim cyber napadima, za pretpostaviti je da, nakon što je ovaj zakon prošao u Predstavničkom domu, pripremaju i 'konkretnije' metode borbe protiv CISPA-e pa su tako nedavno, vjerojatno upravo zbog ovog zakona, srušene stranice CIA-e i američkog Ministarstva pravosuđa za koju su odgovornost preuzeli upravo Anonymousi.
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene