Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Veliki pas'

Gotovo nečujni robot i buduća 'dodatna oprema' američkih vojnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Veliki pas' pomalo je zastrašujući projekt američke Agencije za projekte naprednih istraživanja (DARPA), a cilj mu je jednoga dana biti pratnja američkim vojnicima na kopnu.

Tvrtka Boston Dynamics napravila je dva prototipa robota kojeg oni zovu 'Legged Squad Support System' (LS3). Jedan je namijenjen vrhovnom zapovjedniku američkih marinaca, a drugi direktoru DARPA-e, Aratiju Prabhakaru.

Pročitajte i ovo Ilustracija Drama iznad Žutog mora Srušio se američki F-16 Slika nije dostupna 'Veliki Pas' VIDEO Ako ovako baca betonske cigle, što će tek raditi ljudima?

>> Sad su i brži od nas: Ova čelična 'mačka' brža i od Usaina Bolta

U tom smislu objavljen je i novi video tih metalnih 'pasa' u akciji, prenosi popsci.com. Ideja koja stoji iza tog projekta jest da LS3 jednog dana hoda uz bok američkim vojnicima na terenu, nosi njihovu opremu, slijedi ih po bilo kojem terenu te da vojnici s njima mogu i baratati.

No, taj dio projekta zasad je još uvijek daleko za 'Velikog psa', ali video koji možete pogledati korak je u pravom smjeru. Na njemu se može vidjeti kako se taj robot dobro snalazi u okolini te kako može gaziti po raznolikom terenu. No, možda i najbitniji detalj je taj što je ovaj poboljšani 'Veliki pas' 10 puta tiši od prethodne verzije.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene