Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Što se skriva iza svega?

Googleov misteriozni objekt pod istragom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Google se prvo našao na udaru američke Obalne straže, a sada ga istražuje i komisija za očuvanje zaljeva u San Franciscu.

Googleov misteriozni objekt kojeg ova kompanija gradi na jednoj barži u zaljevu San Francisca privukao je veliku pažnju javnosti i medija, no privukao je i pažnju američke Obalne straže i komisije za očuvanje i zaštitu zaljeva koja trenutno ispituje ovaj objekt. Direktor komisije Larry Goldzband rekao je novinarima Reutersa kako je istraga počela prošlog tjedna, a komisija želi saznati kakve su sve dozvole potrebne za izgradnju ovakvog objekta i ima li Google sve potrebne dozvole.

Pročitajte i ovo Privedeni ubojice Danke Ilić (2) Iz minute u minutu Osumnjičeni za Dankino ubojstvo dovedeni u tužiteljstvo pognutih glava i u lisicama, zgrada pod opsadom policije Talijanska policija Zloporaba fondova EPPO radi punom parom: U tri EU članice uhićeno 17 osoba, zaplijenjen nakit, satovi, zlato

Dodao je kako je riječ o preliminarnoj istrazi i da ga je ekipa iz Googlea obavijestila kako trenutno rade na promjenama u dizajnu barže koje je od njih tražila Obalna straža.

FOTO Plutajući misterij: Nitko ne zna što će Googleu ovaj objekt

Na Reutersu napominju kako su te promjene dio 'standardne procedure' Obalne straže koja uvijek ispituje nove građevine, njihovu sigurnost i utjecaj na okoliš. S obzirom da iz Googlea ranije nisu iznosili nikakve informacije o ovom misterioznom objektu, brojni su novinari nagađali da bi to mogao biti plutajući podatkovni centar ili mobilna trgovina, no ova će ga kompanija najvjerojatnije iskoristiti kao interaktivni izložbeni prostor u kojem će ljudi moći saznati sve o novim tehnologijama i njihovim proizvodima.

Trenutna istraga ipak nije vezana uz samu namjenu barže, već uz njenu konstrukciju i dozvole za gradnju. Istraga bi trebala trajati par tjedana tijekom kojih bi trebali saznati tko je vlasnik pristaništa na kojem se nalazi ovaj Googleov objekt, a možda će otkriti njegovu konkretnu namjenu, odnosno je li zaista riječ o izložbenom prostoru ili Google ima neke druge/veće planove s njim.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene