Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Milijarda kao standard!

Google u šopingu: Pogledajte koga su kupili za više od milijardu dolara!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prošle je godine Apple bio zainteresiran za kompaniju Waze, Zuckerberg je nudio milijardu dolara, a na kraju ih je kupio Google

Tijekom proteklih mjeseci internetom su kružile glasine kako su najveće tehnološke kompanije zainteresirane za kupovinu izraelske kompanije Waze.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ne žele oglase Ljuti korisnici prijete napuštanjem Tumblra Slika nije dostupna Nagovorila ga Mayer Posao vrijedan više od milijardu dolara: Evo zašto je David Karp prodao Tumblr!

Više od 50 milijuna ljudi koristi se Wazeovom mobilnom aplikacijom koja im olakšava snalaženje u prometu jer se putem nje dijele informacije u realnom vremenu o prometnim gužvama, policijskim patrolama, sudarima i druge informacije koje korisnicima pomažu da što prije dođu na odredište.

Posao vrijedan više od milijardu dolara: Evo zašto je David Karp prodao Tumblr!

Navodno je Apple prvi bacio oko na ovu kompaniju za koju su bili spremni platiti 500 milijuna dolara, a kada su oni odustali u igru je ušao Facebook koji je ponudio čak milijardu dolara, no problem je bio u tome što je Zuckerberg htio da se zaposlenici iz Izraela presele u SAD, što im nije odgovaralo.

Ovu je situaciju na najbolji mogući način iskoristio Google koji je jučer na svom službenom blogu objavio akviziciju Wazea čiji će zaposlenici, barem za sada, ostati u Izraelu, dok će sam Waze nastaviti djelovati kao neovisna kompanija. Informacije o točnom iznosu koji je Google platio za Waze nisu poznate, no na stranici All Things D kažu kako je akvizicija vrijedna 1,1 milijardu dolara, od čega su Page i Brin milijardu platili u kešu.

Izvršni direktor Wazea Noam Bardin rekao je kako su izabrali ‘ovaj put’, odnosno Google kako bi izbjegli sve potencijalne probleme koje bi mogli imati prilikom izlaska na burzu kada se pažnja kompanije, umjesto na razvoj proizvoda, usmjerava na bankare, odvjetnike i Wall Street. ‘Umjesto toga odlučili smo to vrijeme provesti s vama, s Waze zajednicom’, dodao je Bardin, a zanimljivo je da je slično objašnjenje dao i David Karp kada je govorio o razlozima zbog kojih se odlučio na prodaju Tumblra Yahoou.

Evo zašto je Instagram Facebooku vrijedio milijardu dolara

Na primjeru Facebooka vidjeli smo koliko problema može donijeti izlazak na burzu, no sigurno je da je i Karpu i Bardinu glavni razlog prodaje kompanije bio novac i više od milijardu dolara na koliko su Yahoo i Google procijenili njihove kompanije.

Googleu će Waze i njihova tehnologija pomoći u usavršavanju Googleovih karata koje će dobiti još bolje i preciznije informacije o stanju u prometu i putem kojih će milijuni korisnika moći pronaći najbolji put do svog odredišta u čemu će im pomoći informacije iz realnog vremena koje će putem ove aplikacije dijeliti ostali korisnici.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene