Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novosti u Googleu+

Google redizajnirao svoju društvenu mrežu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mogu li predstavljani noviteti utjecati na povećanje broja (aktivnih) korisnika na Googleovoj društvenoj mreži?

Google je predstavio velike promjene u svojoj društvenoj mreži Google+ - u objavi na svom blogu pohvalili su se da već više od 170 milijuna korisnika ima profil na njihovoj mreži koja je s novim promjenama postala 'fleksibilnija i funkcionalnija'.

Najveća promjena u korisničkom sučelju jest da se traka s glavnim opcijama sada nalazi s lijeve strane ekrana te ju korisnici mogu prilagođavati svojim potrebama – na toj se traci nalaze ikone za pristup streamu, profilu, krugovima, fotografijama te ih se sada može pomicati gore ili dolje, odnosno prebaciti ih u ikonu 'Više' te ih na taj način ukloniti s glavne trake.

Na ovoj traci sada se nalazi i zanimljiva opcija 'Istraživanje' putem koje korisnici mogu saznati koje su teme u trendu, dakle nešto slično kao trending topics s Twittera.

Google je promijenio i prikaz fotografija i video zapisa koji su sada veći, dok je chat prebacio na desnu stranu te se tamo nalaze sve osobe s kontaktne liste s kojima korisnici mogu chatati ili započeti video razgovor u Hangoutu. Sam Hangout sada je dobio svoju posebnu stranicu na kojoj se korisnici mogu pridružiti javnim razgovorima u Hangoutu kao i vidjeti sve razgovore osoba iz njihovih krugova.

Promijenjena je i stranica profila koja sada malo podsjeća na Facebook i njegov Timeline jer, osim svoje slike, korisnici sada mogu staviti i veliku naslovnu fotografiju koja će doprinijeti atraktivnosti izgleda njihova profila.

Google+ sa svim ovim promjenama sada izgleda puno ljepše (iako mnogi prigovaraju velikoj količini bijelog i neiskorištenog prostora između streama i liste kontakata s desne strane ekrana), no pitanje je koliko će one utjecati na broj njegovih korisnika, odnosno na broj aktivnih korisnika na ovoj društvenoj mreži jer, iako Google+ zaista ima veliki broj otvorenih profila, samo mali broj tih osoba zaista aktivno koristi ovu društvenu mrežu koju su neki čak prozvali 'gradom duhova'.

Sigurno je da Google neće stati na ovim promjenama te da već smišljaju buduće novitete s kojima će pokušati privući što veći broj korisnika da što više vremena provode na ovoj društvenoj mreži, a jedan od tih noviteta možda je i trgovina aplikacijama za Google+ koju bi ova kompanija uskoro mogla predstaviti.  

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene