Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mijenjaju algoritam tražilice!

Google kreće u rat protiv pirata - evo kako!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Google uvodi promjene u svojoj tražilici koje su usmjerene protiv piratskih stranica koje će u budućnosti biti lošije rangirane među rezultatima pretraživanja

Google će uskoro početi s izmjenama u prikazivanju rezultata pretraživanja na njihovoj tražilici koje su usmjerene protiv piratskih stranica koje se u budućnosti više neće prikazivati pri vrhu rezultata pretraživanja, već će naglasak staviti na stranice na kojima se pjesme i filmovi mogu legalno nabaviti.

Pročitajte i ovo Ilustracija (Foto: MOHAMED DAHIR / AFP) Napad u nigerijskim vodama Sindikat pomoraca: ''Oteti pomorci su dobro, radi se na njihovu oslobađanju'' Teretni brod Glarus (Foto: Massoel Shipping) Napad u nigerijskim vodama Pirati oteli 12 pomoraca, među njima i Hrvata! ''Kompanije to rješavaju bez puno buke i na brzinu''

Većina mladih su - pirati!

Tako, kada korisnici budu tražili neku pjesmu, album, seriju ili film, Google bi im prvo trebao prikazati stranice na kojima se ovaj sadržaj može legalno kupiti, dok će piratske stranice s glazbom i filmovima biti lošije rangirane te će trebati puno više 'guglati' kako bi se došlo do njih.

Prošlog je tjedna Googleovac Amit Singhal na službenom blogu kompanije napisao kako će rezultate pretraživanja mijenjati ovisno o upozorenjima za uklanjanje piratskog sadržaja sa stranica te će stranice s većim brojem ovakvih upozorenja biti lošije rangirane. Singhal dodaje da je Google samo u posljednjih 30 dana primio zahtjeve da ukloni više od 4,3 milijuna stranica, što je više nego što su primili u cijeloj 2009. godini.

Na Huffington Postu kažu da je Google bio među brojnim kompanijama koje su ove godine ustale protiv zakona koji bi vladama i velikim kompanijama omogućio nadzor nad internetskim stranicama i gašenje stranica na kojima se nalazi piratski sadržaj, a s ovim potezom sada izlaze u susret organizacijama poput RIAA-e i MPAA-e koje zastupaju prava glazbenika i filmaša i godinama se bore protiv piratstva i internetskih stranica koje promoviraju piratstvo.

Zbog skidanja sadržaja moguća zabrana pristupa internetu!

Ove su promjene jedna od najvećih proaktivnih mjera koje je Google ikada primijenio u borbi protiv piratstva, a na nekim internetskim stranicama spominje se kako je ovo samo još jedan korak prema cenzuri interneta te da će imati sličan efekt kakav su trebali donijeti zakoni poput SOPA-e i PIPA-e.  

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene