Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Računalna periferija

FOTO Pa TO lebdi: Upoznajte 'šišmiša' i recite zbogom mišu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Lebdenje objekata gotovo je u pravilu trik kojim se služe iluzionisti, no jedna tvrtka napravila je poseban računalni miš koji lebdi u zraku.

Ne radi se o magiji, jer 'bat' (šišmiš) je bežični lebdeći računalni miš, kojeg je dizajnirala i napravila tvrtka Kibardindesign iz Praga.

Pročitajte i ovo Hitne službe na mjestu događaja Razumljiva odluka Praško sveučilište nakon stravičnog napada donijelo tešku odluku: Otkazuje se ostatak zimskog semestra David Kozak Novi detalji Češka policija pronašla oproštajno pismo ubojice iz Praga: U njemu priznao ubojstva oca i dvomjesečne bebe

>> Znate li sve trikove koje možete izvesti računalnim mišem?

Dizajn 'šišmiša' je elegantan, a trik lebdenja krije se u postolju, koje u sebi ima magnet, pomoću kojeg 'šišmiš' levitira na visini od 4 centimetra kad nije opterećen te jednog centimetra, pod težinom ljudske ruke, prenosi Daily Mail.

Osim futurističkog izgleda, 'šimšiš' spriječava i zdravstvene tegobe vezane za sindrom karpalnog tunela, koja se javlja zbog prekomjerne uporabe standardnog miša.

Proizvod je, međutim, još uvijek u fazi testiranja i nije pušten na tržište. Kad se i pojavi na tržištu, bit će napravljen u crnoj i bijeloj varijanti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene