Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zelena energija

FOTO London dobio najveći solarni most na svijetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obnovljivi izvori energije u Londonu uzimaju sve više maha pa je tako u britanskoj prijestolnici otvoren i najveći solarni most na svijetu, koji se proteže preko rijeke Temze.

Most Blackfriars, odnosno njegov krov, prekriven je s 4.400 solarnih panela. prethodno je to bio prometno-pješački most iz viktorijasnkog doba, koji je ovim dobio novo ruho i namjenu.

Pročitajte i ovo Ilustracija zatvorena nakon tragedije Muškarac pao s jedne od najvećih turističkih atrakcija u Londonu: Preminuo na mjestu Ilustracija Napad u Londonu Užasan incident nakon sudara: Devet osoba zalio korozivnom tvari, žena i dvoje male djece prebačeni u bolnicu

Projekt solarnih panela na tom mostu dio je petogodišnjeg plana da se smanji zagađenje okoliša iz željezničke postaje Blackfriars, koja se nalazi na sjevernoj obali Temze, prenosi Guardian.

Država planira davati poticaje za uštedu energije: Subvencije i do 40%

Postavljeni solarni paneli trebali bi biti dovoljni za davanje 50 posto elektirčne energije potrebne za rad te željezničke postaje.

"Električni vlakovi su ionako već najmanji zagađivač u javnom prijevozu, a ovaj krov našim putnicima daje još više održivog putovanja", rekao je David Statham, direktor First Capital Connecta, koji upravlja navedenom postajom.

"Taj uočljivi krov označio je našu postaju i kao znamenitost vidljivu miljama duž rijeke Temze", zaključio je.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene