Obavijesti Video Pretražite Navigacija
3D print

FOTO Javnost odabrala novo svemirsko odjelo NASA-e

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
NASA je u ožujku pozvala javnost da internetskim glasanjem izabere jedno od tri prijedloga za izgled prototipa novog svemirskog odijela Z-2, a sada su objavljeni rezultati.

Prijedlog za novo svemirsko odijelo NASA-e, pod nazivom 'tehnologija' pobijedio je osvojivši 233.431 glas, 63 posto od ukupnog broja glasova.

Pročitajte i ovo Liječnik u ordinaciji, ilustracija (Foto: Thinkstock/Getty) POZITIVNA STRANA ZDRAVSTVA Građani odabrali najdoktore u ovoj godini: Pogledajte popis, možda je i vaš liječnik na njemu BiH parlament , Ilustracija ZA LISTOPAD Raspisani izbori u BiH: Protiv te odluke glasao samo jedan član od hrvatskih članova izbornog povjerenstva

Dok je prethodnik ovog odijela, Z-1, mnoge podsjetio na odijelo Buzza Ligthyeara, lika iz crtića Priča o igračkama, Z-2 više evocira uspomene na film Tron.

Ovaj dizajn će biti dio konačne verzije odijela, koja bi trebala biti spremna za testiranje do studenog, objavila je NASA.

Astronauti upozoravaju: U streljani smo, doći će veliki udari!

Z-2 će biti izrađen od dijelova napravljenih pomoću 3D printera, a bit će testiran u vakuumskim komorama, NASA-inom testnom bazenu te na imitaciji površine Marsa. NASA će ovo i naredna odijela iz serije Z koristiti za testiranje tehnologija koje bi jednog dana mogle koristiti prvi astronauti na Marsu. (Agencija VLM)  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene