Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kraj špekulacijama

FOTO Google OTKRIO što zapravo stoji iza plutajućeg misterija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Google je stao na kraj špekulacijama oko misterioznih barži s objektima u izgradnji koje su zaintrigirale javnost.

Google je napokon prekinuo šutnju o misterioznom objektu koji se već godinu dana gradi na jednoj barži u zaljevu San Francisca.

Pročitajte i ovo Nedostatak građevinskih radnika - 5 uvozimo radnu snagu Građevinskih radnika nedostaje u cijeloj zemlji, a najviše u dva zanimanja: "Nisu dovoljno kvalificirani i kompetentni" Ilustracija Ukrao bager, tražio zlato U gradskom parku napravio kolibu s kaminom i trakom za trčanje, građani uznemireni: "To je tempirana bomba"

'Googleova barža... Plutajući podatkovni centar? Brod za lude tulume? Barža u koju se smjestio posljednji živući dinosaur? Nažalost, ništa od navedenog', stoji u današnjem priopćenju internetskog giganta koje prenosi USA Today.

>> FOTO Plutajući misterij: Nitko ne zna što će Googleu ovaj objekt

'Premda je sve još u ranoj fazi te su moguće i promjene, namjera nam je pokušati iskoristiti baržu kao interaktivni prostor u kojemu će ljudi moći saznati sve o novim tehnologijama', navodi Google.

O bijelom objektu koji je gotovo potpuno okružen građevinskim skelama mediji su se raspisali krajem listopada, a istovremeno je otkriveno da se identična barža s vrlo sličnom građevinom, osim u San Franciscu, nalazi i u luci u Portlandu.

Iako su se pojavile razne špekulacije, najčešće se nagađalo da će objekti poslužiti kao plutajući podatkovni centri, odnosno svojevrsni offshore serveri.

No, televizijska postaja KPIX je izašla s teorijom da bi objekti na baržama mogli poslužiti kao Googleove mobilne trgovine. Ispada da je ta teorija zapravo bila najbliže istini.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene