Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Trava u FBI-u

FBI mijenja taktiku: Protiv cyber kriminalaca borit će se napušeni hakeri?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
FBI bi mogao ukinuti zabranu zapošljavanja osoba koje su u protekle tri godine konzumirali marihuanu i na taj način priliku 'napušenim hakerima'

Trenutna politika FBI-a zabranjuje zapošljavanje osoba koje su tijekom protekle tri godine konzumirale marihuanu, no čini se da bi ova organizacija uskoro mogla uvesti neke promjene jer je, čini se, teško pronaći hakere, odnosno stručnjake za cyber sigurnost koji nisu zapalili joint tijekom posljednjih godina. Kako prenose na BBC-u, direktor FBI-a James Comey nedavno se potužio kako mora zaposliti hakere i stručnjake koji će se boriti protiv cyber kriminalaca, no problem je što neki od njih konzumiraju marihuanu i često žele zapaliti joint prije razgovora za posao.

Pročitajte i ovo Charles McGonigal plaćao mu i putovanja Bivši agent FBI-a ide u zatvor: Plaćao ga albanski obavještajac Pas Duks otkrio je drogu (Foto: PU istarska) Neuzaustavljiva njuškica Već treći put ove godine: Duks opet nanjušio marihuanu, ovoga puta "palo" više od pola kilograma

Evo što 'trava' zaista radi vašem mozgu!

Dodao je kak ga je jedna osoba nedavno upitala što bi njegov prijatelj koji konzumira marihuanu, a želi raditi u FBI-u, trebao napraviti, a Comey mu je poručio da bi se trebao prijaviti za posao. Time je dao naslutiti da će FBI u budućnosti uvesti promjene i omogućiti i onima koji uživaju u marihuani zapošljavanje u ovoj organizaciji.

Hakeri koje oni žele zaposliti većinom su mladi, a 'mladi ljudi imaju tendenciju prema lošim navikama poput pušenja trave', komentirao je za BBC profesor Richard Clayton, no dodao je kako s vremenom oni puše sve manje trave, odnosno u potpunosti prestaju konzumirati marihuanu.

Comey vjeruje da trava ipak nije glavni razlog zbog kojeg ne mogu zaposliti najbolje mlade cyber stručnjake, već se problem nalazi u tome što su oni jako traženi na tržištu, a privatne kompanije mogu im ponuditi puno veći novac u odnosu na FBI.

Britanska organizacija za borbu protiv cyber kriminala NCCU nema pravila vezana direktno uz zabranu korištenja marihuane, ali njihova glasnogovornica preporuča da im se kandidati ne trebaju javljati na razgovore za posao ako su tijekom proteklih godinu dana konzumirali drogu jer prije zaposlenja moraju proći testiranje.

Hakiraju i kamere prijenosnika: Pogledajte koje metode špijuniranja koristi FBI

Inače, jedno od pravila NCCU-a jest i zabrana zapošljavanja osoba s kriminalnom prošlošću (ovo se pogotovo odnosi na osuđivane hakere), no i oni razmišljaju o promjenama ovog pravila kako bi u budućnosti mogli zapošljavati hakere koji su u prošlosti svoje sposobnosti iskoristili za kriminalne aktivnosti, a sada bi im mogli pomoći u sprječavanju kriminala.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene