Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne žele brisati podatke

Facebook, Google i Twitter protiv 'prava na zaborav'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Facebook, Google i Twitter protive se prijedlogu EU o pravu na 'digitalni zaborav' jer smatraju da taj projekt ugrožava slobodu izražavanja i pravo na informaciju.

Facebook, Google i Twitter suprotstavili su se glavnoj točki reforme zaštite osobnih podataka u Europi, koju je predložila potpredsednica Evropske komisije Viviane Reding.

Pročitajte i ovo Viktor Orban - 1 Kritizirao EU Orban ponovno podigao prašinu: "Mi nismo u ratu s Rusijom, oni su" Viktor Orban uputio kritike europskim birokratima Sastao se s Vučićem Orban iz središta Europske unije kritizirao birokrate: "Poslat ćemo ih tamo gdje im je mjesto, na smetlište povijesti"

>> Facebook i Apple prijetnja su slobodnom internetu!

Radi se o "pravu na zaborav" na internetu koje, kako je objasnio Bruxelles, treba pomoći da se bolje kontroliraju opasnosti vezane za zaštitu podataka na Internetu, objavio je francuski dnevnik Figaro.

Objašnjeno je i da to pravo omogućava web korisnicima ukidanje podataka, ako to žele i ukoliko nema legitimnog razloga za njihovo čuvanje. Odvjetnici triju kompanija su, međutim, istaknuli kako projekt Bruxellesa ugrožava slobodu izražavanja i pravo na informaciju, tako da su protiv njegovog provođenja.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene