Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Preuzeli 'Timeline'?

Facebook će se na sudu boriti za 'Timeline'?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Facebook i kompanija Timelines će se na sudu boriti za pravo korištenja naziva 'Timeline'.

'Milijuni ljudi svakodnevno uređuju svoj život na Facebooku i do sada nije postojala šanda da imaju uvid u sve ono što im se prije događalo. Radili smo na našem 'Timelineu' godinu dana.To je priča o našim životima i sasvim novi način da izrazimo sebe', tako je osnivač Facebooka Mark Zuckerberg 2011. na konferenciji u San Franciscu predstavio izum njegovog tima.

>> Je li Facebookov smartphone kraj ere tradicionalnih smartphonea?

No, čini se da to i nije bio sasvim novi način jer jedna kompanija još od 2009. godine vodi stranicu Timelines koja na vrlo sličan način kronološki uređuje podatke iz života korisnika, piše The Telegraph.

Naime, sud u Chicagu ovih dana odlučuje o sporu koji se vodi između Facebooka i kompanije koja vodi stranicu 'Timelines' i kako sada stvari stoje, sudac John Darrah smatra da Facebook nije unio puno noviteta u 'Timeline' da bi ga s punim pravom predstavio kao originalno svoj proizvod. Odluka suca je da će se Facebook morat suočiti s tužbom koja je stigla gotovo odmah nakon što je Facebook predstavio svoj 'Timeline'.

Sljedeće ročište će se održati 22. travnja. Nitko iz Facebooka se još uvijek nije oglasio u svezi ove odluke.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Ilustracija Upisano Srbin greškom sebe i sina upisao kao Hrvate, a onda je uslijedio šok Ilustracija Načelnik Perušića Prošao pravu kalvariju: Čak 14 godina nakon operacije nosio je zaostalu gazu u tijelu - "Mislio sam da imam rak"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene