Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pazite što pišete!

Evo zašto se nije dobro hvaliti s putovanjima na Facebooku!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Amerikanka je s prijateljima s Facebooka dijelila sve planove o odlasku u Las Vegas, a kada je otputovala, prijatelj s ove mreže opljačkao joj je kuću

Brojni korisnici Facebooka često se na ovoj društvenoj mreži hvale s putovanjima te objavljuju planove o datumu polaska kao i brojne fotografije s tih putovanja. Sigurnosni stručnjaci već dugo vremena upozoravaju kako objavljivanje takvih informacija i nije previše pametno jer na taj način obavještavaju sve prijatelje na Facebooku (a ako imaju otvoren profil do tih informacija može doći više od milijardu ljudi) kako u određeno vrijeme neće biti doma, što je 'pozivnica za lopove' koji točno znaju kad će kuća ili stan biti prazni.

Pročitajte i ovo Ilustracija Potraga za kradljivcem Ukrali Mercedes, vozili se njime dva tjedna, a onda ga se odlučili riješiti: Nije sve išlo po planu Nasilnik zaposlenicama prijetio nožem naoružan nožem Drama u ljekarni: Razbojnik ozlijedio dvije žene i ukrao kutiju lijekova, pohod nastavio u domu zdravlja

'Podigla je ljestvicu glupih objava na Facebooku na novu razinu'

Amerikanka Stacey Grant nije se pridržavala ovih savjeta te je sve prijatelje na Fejsu redovno obavještavala o svojim planovima za odlazak u Las Vegas, a ove je informacije iskoristio njen 'prijatelj' s Facebooka Michael Batson koji je, dok je ona bila na putu, zajedno s još dvojicom provalnika opljačkao njen stan.

Nakon što se Stacey pohvalila kako je stigla u Las Vegas, on joj je čak poslao SMS kako bi se uvjerio da je ona zaista tamo. Samo nekoliko sati nakon što mu je odgovorila na poruku, policija je kontaktirala Stacey i obavijestila je o provali u njenu kuću tako da se odmah morala vratiti s putovanja te se šokirala kada je saznala što se dogodilo. 'Bilo je bolno! Cijela soba mi je uništena, odjeća je bila posvuda', u suzama je rekla novinarima NBC Los Angelesa.

Kakav šok! Evo što se događa kada ne zaštitite svoju privatnost na Facebooku

Stacey je imala puno sreće jer se čini da su provalnici uhićeni slučajno – naime, policajci su već bili u njenom susjedstvu kada su vidjeli tri mladića kako iznose stvari iz kuće i ubacuju ih u kamion.

Oni su odmah uhićeni te očekuju suđenje zbog provale i krađe, a glasnogovornica policijske postaje u Fontani u Kaliforniji Martha Guzman-Hurtado komentirala je novinarima kako je ovo još jedan dokaz kako bi ljudi trebali 'biti jako pažljivi oko sadržaja kojeg objavljuju na društvenim mrežama' jer nikada ne mogu biti sigurni kada bi netko mogao iskoristiti te informacije i fotografije.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene