Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prepoznajte li se?

Evo što uspješni ljudi NE rade!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nedavno provedeno istraživanje pokazalo je da bi na sastancima trebali ugasiti mobilne uređaje, odnosno ne odgovarati na pozive i ne čitati poruke i mailove – što i dalje radi veliki broj zaposlenika.

Sve veći broj ljudi, a pogotovo poslovnjaka postao je ovisan o pametnim telefonima na kojima konstantno provjeravaju mailove, obavijesti s društvenih mreža, nove vijesti i brojne druge stvari. Neki su toliko ovisni o pametnim telefonima da se ne mogu od njih odvojiti niti tijekom sastanaka tijekom kojih šalju poruke i mailove, a neki čak i – telefoniraju.

Pročitajte i ovo Kamala Harris ugošćuje člana izraelskog ratnog kabineta U ponedjeljak Potpredsjednica SAD-a sastat će se sa članom izraelskog ratnog kabineta Marija Vučković, ministrica poljoprivrede 10 najvažnijh točaka Ministrica Vučković nakon sastanka s poljoprivrednicima: "Manje-više je sve uvaženo"

UGASITE mobitele i uživajte u...

Nedavno istraživanje koje je provedeno u jednoj poslovnoj školi u Kaliforniji pokazalo je da većina 'starijih profesionalaca' i zaposlenika s većim godišnjim primanjima smatra da je telefoniranje i provjeravanje poruka i mailova na sastancima u potpunosti neprikladno.

Istraživanje je provedeno među više od 550 zaposlenika koji zarađuju više od 30 tisuća dolara godišnje i koji rade u kompanijama s najmanje 50 zaposlenika te 22 posto od njih smatra da je u potpunosti neprikladno koristiti mobilne telefone tijekom sastanaka. Najveći broj njih (86 posto) smatra da zaposlenici na sastancima ne bi smjeli obavljati telefonske razgovore, 84 posto njih smatra da ne bi smjeli pisati SMS poruke i e-mailove, dok 75 posto njih kaže da nije prikladno čitati poruke i mailove tijekom sastanaka.

S ovim se slaže i Roger Lipson iz The Lipson Groupa koji je slično istraživanje proveo među direktorima velikih kompanija te je većina njih rekla da žele da njihovi zaposlenici prestanu koristiti pametne telefone na sastancima.

Zanemaruju li roditelji djecu zbog pametnih telefona?

Tipkanjem po pametnim telefonima ili tabletima tijekom sastanaka zaposlenici pokazuju nepoštovanje prema ostalim sudionicima sastanka jer su za njih informacije s mobilnih uređaja važnije od tema o kojima se diskutira na sastancima te se na taj način ljude s kojima se komunicira putem maila ili poruka smatra važnijima od osoba koje su prisutne na sastanku.

Također, korištenje mobilnih uređaja utječe i na nedostatak pažnje i fokusa tijekom sastanka, a na Forbesu napominju kako utječe i na 'nedostatak moći' tih osoba koje moraju odmah reagirati na svaki poziv ili poruku.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene