Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Fantastičan uređaj'

PRVE recenzije iPhonea 5!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pojavile su se prve recenzije novog iPhonea kojeg neki novinari opisuju 'fantastičnim uređajem' i 'najboljim pametnim telefonom na tržištu'

Za dva dana počinje prodaja novog modela iPhonea, a na internetu su već objavljene prve recenzije ovog smartphonea koje većinom hvale iPhone 5 – svi se slažu da je ovo najbolji Appleov telefon do sada, dok ga je Walt Mossberg iz Wall Street Journala (i partnerske stranice All Things D) nazvao najboljim pametnim telefonom na tržištu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Postojao je 'iPhone prije iPhonea' Ove stvari NISTE znali o iPhoneu! Slika nije dostupna Jeftina kopija punjača iPhone joj EKSPLODIRAO u ruci: Umalo izgubila vid!

iPhone 5 nije revolucionaran, ali će oboriti sve prodajne rekorde

Na stranici The Next Web kažu da se u većini recenzija naglašava kako je novi iPhone nevjerojatno tanak, lagan i puno brži od prethodnika te hvale njegov veći ekran i podršku za LTE, a kao loše strane neki naglašavaju nove karte kojima nedostaje točnost Googleovih karata, Lightning konektor (jer će korisnici koji već imaju dodatnu opremu za iPhone sada morati kupiti adapter kako bi ta oprema radila s novim konektorom) te neprilagođenost nekih aplikacija na veću dijagonalu ekrana.

'Poput mnogih Appleovih proizvoda, iPhone 5 je prekrasan', pohvalio je Mossberg novi iPhone dodavši da je puno ugodniji za korištenje, pogotovo s jednom rukom u odnosu na njegovog najvećeg konkurenta Galaxy S3 koji ima puno veći ekran, ali je dodao da Appleov telefon vjerojatno neće biti najbolja opcija za one koji vole velike ekrane jer je njegovih 4 inča puno manje od veličine ekrana većine konkurenata.

Novinar Bloomberga također je pohvalio novi iPhone kojeg naziva 'fantastičnim uređajem', a kao i većina novinara, nije oduševljen novim kartama i navigacijom jer mu je iPhone nekada prikazivao da putuje u krivom smjeru i prikazivao je krivi položaj na karti – iz Applea su rekli da je njegov slučaj neobičan i dali su mu novi model koji je radio bolje.

iPhone 5 ima fantastičan ekran i nevjerojatno je tanak

Novi iPhone pokupio je puno pohvala i u recenziji TechCrunchea čiji ga je novinar nazvao fantastičnim nazvavši budalama one koji su za iPhone 5 rekli da je dosadan i da je razočarao: 'iPhone 5 predstavlja kulminaciju onog što Apple najbolje radi. Ovo je gotovo savršeni telefon'.

U The Loopu kažu da je veći ekran iPhonea 5 prekrasan i s njime se može bez problema upravljati jednom rukom te da su male promjene koje je Apple predstavio u ovom modelu telefona dovele do 'velikog napretka u korisničkom iskustvu'. 'Ne vidim niti jedan dobar razlog zbog kojeg netko ne bi kupio ovaj telefon', zaključio je novinar u recenziji.

Na krilima iPhonea 5: Apple ponovno obara sve rekorde!

I u New York Timesu su impresionirani iPhoneom te posebno hvale kameru za koju kažu da je jedna od najboljih koja se može naći na smartphone tržištu. David Pogue, koji je recenzirao ovaj telefon ipak je zaključio da ne vjeruje da će novi iPhone utjecati na promjenu izbora osoba koje namjeravaju kupiti Windows Phone ili Android telefone.

John Gruber, poznati Appleov bloger koji vodi blog Daring Fireball rekao je kako iPhone 5 ima najbolji ekran koji je vidio na telefonima, tanji je i lakši, radi znatno brže te ima bolji aparat.

Na Engadgetu kažu da je iPhone 5 bolji u gotovo svakom segmentu u odnosu na model 4S te su posebno nahvalili 'fantastični ekran' i novu panorama opciju, naglasivši da je telefon nevjerojatno tanak, dok su na Cnetu napisali da će korisnici ostati šokirani kada ga uzmu u ruke i vide koliko je lagan i tanak.

Prve recenzije novinara donose većinom pohvale za novi iPhone, a kakvi su prvi dojmovi korisnika ovog telefona saznat ćemo već za dva dana kada će se ovaj telefon pojaviti u prodaji na nekoliko odabranih tržišta. Datum dolaska ovog telefona u Hrvatsku još nije poznat, a očekujemo da će to biti do kraja godine.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene