Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pavlovljev 'poke'

IZUM GODINE: Odvikavanje od Facebooka - elektroškovima!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ovisnost o društvenim mrežama uzima maha stoga ni ne čudi da ljudi posežu za sve radikalnijim mjerama ne bi li se te ovisnoti riješili. Ovo je jedna od njih.

Dva kandidata za dokorat na čuvenom američkom sveučilištu MIT stvorila su 'Pavlovljev poke'. Radi se o priključku za tipkovnicu koji služi kao mjesto za odmor ruke prilikom tipkanja, ali ima još jednu, bitniju funkciju. Naime, ovaj uređaj u ruku šalje elektrošokove svaki put kad korisnik previše vremena provodi na društvenim mrežama ili nekim drugim sličnim 'ometalima'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nakon posjeta Sjevernoj Koreji Presudili najnoviji ISPADI: Završio na odvikavanju Slika nije dostupna Objavljeno izvješće Vijeće Europe: Policija u RS i BiH tuče bejzbol palicama i muči elektro-šokovima!

Robert Morris i Dan McDuff izumili su ovu spravicu jer su i sami ovisnici o društvenim mrežama. Na taj potez su se odlučili kada su izračunali da čak 50 sati tjedno provode na Facebooku i odlučili se riješiti te ovisnosti.

>> Statusi zbog kojih će žaliti cijeli život: Oni su uhićeni zbog objava na Facebooku!

Svoj izum nazvali su po poznatom ruskom psihologu koji je izvodio bihevioralne eksperimente na psima (Pavlovljevi psi). 'Znao sam sate provoditi na Facebooku pregledavajući slike, stranice, profile... Kad doživite nekoliko šokova ponašanje vam se odmah mijenja. Na Facebook sam išao samo kad sam to stvarno stvarno želio', kaže Robert Morris.

Možda malo brutalna metoda, ali nekima očito prijeko potrebna. Znate li i vi nekoga kome biste preporučili takav 'tretman'?

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene