Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Autographer

Čudesna kamera koja snima po 'vlastitom nahođenju'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanska tvrtka OMG Plc proizvela je revolucionarni digitalni fotoaparat, koji sam odlučuje kad treba napraviti fotografiju.

Njihov digitalac zove se Autographer i ima ugrađenih pet senzora i softverskih rješenja iz Microsofta, pomoću kojih bira najbolji mogući trenutak za slikanje, bez intervencije korisnika, prenosi Reuters.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Šokirao vlasnike VIDEO Nisu znali kako pas stalno bježi iz kuće dok nisu vidjeli OVO... Slika nije dostupna Napravio više od 3.000 fotki Nevjerojatan talent: Pogledajte fotografije ovog 3-godišnjaka!

>> Uz ovaj fotić, fotografiranje je ponovo zabavno!

Autographer proizvodi fotografije visoke rezolucije, a dnevno ih može 'okinuti' i do 2.000. Na taj način možete vrlo vjerno dokumentirati ili vaš dan, ili neki specifičan događaj, a da se pritom ne mučite s hvatanjem kadrova i koncentriranjem na fotografiranje, već na uživanje i zabavu.

Uređaj se može zataknuti na odjeću, nositi oko vrata ili postaviti na fiksno mjesto, a njegova stop-motion tehnologija sama će odraditi ostatak.

Zanimljivo je kako je uređaj prvo napravljen kao pomagalo u pamćenju za osobe koje pate od demencije, no kad kad je tvrtka OMG Plc otkrila kako njihov uređaj koriste i članovi obitelji tih ljudi, odlučili su se pustiti proizvod u široku javnost.

'Može snimiti vrlo značajne trenutke, ali postoji i ono nešto dok gledate unazad na svoj dan u sekvencama fotografija. To priča priču o danu kojeg ste upravo proživjeli', ističe Nick Bolton, izvršni direktor OMG Plc-ja.

Ipak, neće to biti jeftina kamera, jer će za krajnjeg korisnika njezina cijena biti čak 650 dolara.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene