Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Fire Challenge

Tinejdžeri se zapaljuju kako bi postali zvijezde na društvenim mrežama!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki tinejdžer htio je snimiti viralni video 'vatrenog izazova', no završio je u bolnici s opekotinama drugog stupnja

Tijekom proteklih godina među tinejdžerima na internetu proširili su se neki iznimno opasni trendovi poput gutanja velike količine cimeta i neknominationa u kojem je cilj popiti što veću količinu alkohola, a onda putem Facebooka nominirati nekog prijatelja na ispijanje alkohola, a sve se snima i objavljuje na društvenim mrežama. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Veliki rizik Novi opasni trend širi se društvenim mrežama, stručnjaci upozoravaju: "To je otrov, završit ćete na hitnoj" Dubrovnik, održan 10. NEM - 1 10. NEM Najveća imena iz svijeta televizijske industrije u Dubrovniku: "Suština je kreirati relevantan sadržaj"

Ovakvo ispijanje alkohola i nominacije uzeli su dvije žrtve ove godine te su dva mladića preminula zbog neknominationa, a sada se među mladima proširio još jedan opasan trend zbog kojeg su neki već završili u bolnici – fire challenge, odnosno vatreni izazov. Tako se za svojih pet minuta online slave tinejdžeri zapaljuju nadajući se kako će njihovi video zapisi postati viralni i kako će ih pogledati milijuni ljudi.

'Klub boraca online': Novi opasan trend na internetu uzeo prvu žrtvu!

Kako bi 'vatra što bolje gorjela', mnogi koriste sprejeve i alkohol koje namažu po svome tijelu – koliko to može biti opasno na teži je način saznao jedan 15-godišnjak iz Lexingtona koji je nakon ove 'igre' koja se u potpunosti otela kontroli završio u bolnici. Njegov se video brzo proširio internetom i postao je viralan, no umjesto zvijezde, on je postao predmet ismijavanja na internetu te su ga mnogi korisnici proglasili glupim.

Zadobio je opekotine drugog stupnja, a kada je izašao iz bolnice na Vineu je objavio video u kojem pokazuje zavoje na trbuhu, a njegov video kao i brojne druge videozapise u kojima mladi eksperimentiraju s vatrom možete pogledati ako u tražilicu na Twitteru i Vineu upišete #FireChallenge.

U razgovoru za medije, na pitanje zašto je to napravio, on je odgovorio: 'Ne znam, u biti nisam niti razmišljao', a jedan je vatrogasac napomenuo kako će ova nevjerojatna glupost i opekline koje je zadobio utjecati na ovog mladića do kraja života.

Internetom se čak proširila i priča kako je jedan mladić umro tijekom fire challengea, no na Daily Dotu kažu kako je ta informacija koju su prenijeli neki mediji lažna.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene