Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Strani mediji se raspisali o Hrvatskoj: Ustavni sud blokirao Milanoviću put za sastavljanje vlade, ali kad bi mu to uspjelo...

Je li moguće?

Bračni par ubijen zbog pogreške na Google Earthu?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Direktor banke dobivao je prijetnje smrću, a ubijeni su njegovi prvi susjedi - na Googleu Earth njegova adresa prikazuje kuću ubijenih susjeda.

Milijuni ljudi danas se služe Googleovim online kartama i aplikacijom Google Earth kako bi lakše pronašli adrese i mjesta na kojima ranije nisu bili, no online karte i GPS nose mnoge zamke pa je tako nedavno jedna žena prateći upute s GPS uređaja, umjesto u Bruxellesu, završila u Zagrebu, dok su se u Australiji turisti izgubili u pustinji jer su pratili netočne podatke s Appleovih karata.

Pročitajte i ovo Privođenje: Ivica Pavlačić - Para Nepravomoćna presuda Dobio 19 godina zbog ubojstva na Lemić Brdu: "Bili ste ljuti na njihove braniteljske mirovine? Možda vam se i od alkohola o pomutio um" Ilustracija Ubijen je Krvavi napad u Francuskoj: Muškarac nožem napao ljude, ubio jednu osobu

Belgija: Starica željela autom u Bruxelles, GPS je usmjerio u Zagreb

Ekipa iz CBS News investigationa sumnja da je zbog pogreške na Google Earthu u 2010. godini ubijen jedan bračni par za čije je ubojstvo osuđen njihov sin koji sada služi dvije doživotne robije. Na Huffington Postu, prenoseći informacije CBS-a, kažu da je Eric Koula osuđen za ubojstvo Dennisa i Merne Koule, iako nije imao motiv za to te iako nije bilo fizičkog i forenzičkog dokaza da je on počinio ubojstvo.

Jedan od dokaza bio je taj što je Eric jutro nakon ubojstva unovčio ček od 50 tisuća dolara s potpisom oca kojeg je krivotvorio – njegov je odvjetnik rekao da je on stalno krivotvorio očev potpis te se zapitao kakav bi on to morao biti 'idiot da unovči ček u banci jutro nakon ubojstva' kada je jasno da policija lako može doći do bankovnih izvještaja i povezati ta dva događaja.

Ono što su na CBS-u otkrili jest da je prije ubojstva bračnog para Koula, njihov prvi susjed Steve Burgess koji je bio predsjednik banke, primao prijetnje smrću. Ako je netko htio ubiti Burgessa u njegovoj kući, postoji vjerojatnost da je lokaciju kuće tražio upravo putem Google Eartha, a kada se u njemu upiše Burgessova adresa, Google ne prikaže njegovu kuću, već na karti označi kuću bračnog para Koula.

Naivni turisti vjerovali GPS-u pa završili - u moru!

Dakle, smatraju na CBS-u, postoji mogućnost da je ubojica na temelju informacija s Googleovih karta upao u krivu kuću i ubio bračni par Koula.

Inače, nedavno je u SAD-u zabilježen slučaj u kojem je jedan mladić ubijen nakon što ga je GPS odveo na krivu adresu. On je s društvom išao pokupiti prijatelja do čije ga je kuće 'odveo' GPS, no parkirao je ispred krive kuće te je vlasnik mislio da će mu mladići provaliti u kuću zbog čega je zapucao iz puške i ubio 22-godišnjeg Rodriga Diaza.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene