274357
274357
274357
274357
274357

Bračni par ubijen zbog pogreške na Google Earthu?!

  • , 13.02.2013., 10:03
  • Autor:
  • komentara

Direktor banke dobivao je prijetnje smrću, a ubijeni su njegovi prvi susjedi - na Googleu Earth njegova adresa prikazuje kuću ubijenih susjeda.

 
 
 
 

Milijuni ljudi danas se služe Googleovim online kartama i aplikacijom Google Earth kako bi lakše pronašli adrese i mjesta na kojima ranije nisu bili, no online karte i GPS nose mnoge zamke pa je tako nedavno jedna žena prateći upute s GPS uređaja, umjesto u Bruxellesu, završila u Zagrebu, dok su se u Australiji turisti izgubili u pustinji jer su pratili netočne podatke s Appleovih karata.

Ekipa iz CBS News investigationa sumnja da je zbog pogreške na Google Earthu u 2010. godini ubijen jedan bračni par za čije je ubojstvo osuđen njihov sin koji sada služi dvije doživotne robije. Na Huffington Postu, prenoseći informacije CBS-a, kažu da je Eric Koula osuđen za ubojstvo Dennisa i Merne Koule, iako nije imao motiv za to te iako nije bilo fizičkog i forenzičkog dokaza da je on počinio ubojstvo.

Jedan od dokaza bio je taj što je Eric jutro nakon ubojstva unovčio ček od 50 tisuća dolara s potpisom oca kojeg je krivotvorio – njegov je odvjetnik rekao da je on stalno krivotvorio očev potpis te se zapitao kakav bi on to morao biti 'idiot da unovči ček u banci jutro nakon ubojstva' kada je jasno da policija lako može doći do bankovnih izvještaja i povezati ta dva događaja.

Ono što su na CBS-u otkrili jest da je prije ubojstva bračnog para Koula, njihov prvi susjed Steve Burgess koji je bio predsjednik banke, primao prijetnje smrću. Ako je netko htio ubiti Burgessa u njegovoj kući, postoji vjerojatnost da je lokaciju kuće tražio upravo putem Google Eartha, a kada se u njemu upiše Burgessova adresa, Google ne prikaže njegovu kuću, već na karti označi kuću bračnog para Koula.

Dakle, smatraju na CBS-u, postoji mogućnost da je ubojica na temelju informacija s Googleovih karta upao u krivu kuću i ubio bračni par Koula.

Inače, nedavno je u SAD-u zabilježen slučaj u kojem je jedan mladić ubijen nakon što ga je GPS odveo na krivu adresu. On je s društvom išao pokupiti prijatelja do čije ga je kuće 'odveo' GPS, no parkirao je ispred krive kuće te je vlasnik mislio da će mu mladići provaliti u kuću zbog čega je zapucao iz puške i ubio 22-godišnjeg Rodriga Diaza.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se