Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Siri nije dovoljno precizan

Appleov Siri ne može se mjeriti s Googleom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nedavno provedeno istraživanje pokazalo je da Appleov glasovni asistent Siri točno odgovara na manje od 70 posto upita koje prepozna, ali očekuje se da bi njegova nova verzija trebala donijeti brojna poboljšanja

Jedna od najzanimljivijih opcija koje je Apple predstavio s posljednjom verzijom iPhonea i iOS-a jest Siri, glasovni asistent putem kojeg korisnici mogu pretraživati internet, pronaći najbliže restorane, rezervirati večeru, poslati e-mailove i brojne druge stvari.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Samsung Galaxy S3! Ovo je najprodavaniji telefon na svijetu! Slika nije dostupna Još jedno priznanje Magazin T3: Najbolji telefon godine je - Samsung Galaxy S3!

U Appleu su se često hvalili s preciznošću ovog softvera te za novu verziju iOS-a koja stiže u rujnu ili listopadu pripremaju novitete u Siriju kojima će poboljšati njegove mogućnosti i vlasnicima ovih telefona omogućiti još više glasovnih operacija i preciznije upravljanje opcijama na iPhoneu.

Siri izdala iPhone: 'Najbolji smartphone je ...'

Gene Munster, analitičar iz Piper Jaffrayja (koji je poznat kao jedan od najčešćih izvora brojnih glasina povezanih s Appleovim televizorom) proveo je istraživanje u kojem je htio saznati koliko je dobar i pouzdan Siri u odnosu na Google – iako je jasno da je ovo 'nepoštena' borba jer Siri prvo mora razumjeti što ga njegovi korisnici pitaju, a tek onda dati odgovor na to pitanje, rezultati koje je Munster dobio svakako su zanimljivi.

Tako je Google razumio sto posto (tekstualnih) upita koje je Munster upisao u ovu tražilicu i dao je točan odgovor na 86 posto tih upita, dok je Siri testiran u unutarnjim i vanjskim prostorima te je Munster očekivao da će postotak točnih i preciznih odgovora Appleova asistenta biti bolji.

'Lajavi' iPhone izvrijeđao dječaka, roditelji šokirani!

U unutarnjim i tihim prostorima Siri je razumio 89 posto upita koji su mu postavljeni i točno je odgovorio na 68 posto pitanja, dok su u vanjskim prostorima (pitanja su postavljana na prometnom i bučnom raskršću) ove brojke još manje – Siri je razumio 83 posto upita i točno odgovorio na njih 62 posto.

Rezultati su dobiveni na temelju analize 800 pitanja koja su postavljena Googleu i Siriju (800 u tihim prostorijama i 800 u vanjskim prostorima), a bit će zanimljivo vidjeti kako će ta ista pitanja 'razumjeti' i na njih odgovoriti novi Googleov glasovni asistent predstavljen s posljednjom verzijom Androida.

Usprkos ovim brojkama za koje u Huffington Postu kažu da jasno pokazuju kako je Siri još uvijek u testnoj fazi, Gene Munster očekuje da će se s novom verzijom glasovnog asistenta koja stiže s iOS-om 6, Siri 'značajno poboljšati' i postati puno precizniji pa bi brojke prepoznavanja upita i davanja točnih odgovora trebale biti puno bolje. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene