Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi napad na Samsung

Apple traži zabranu prodaje Samsungovih Galaxy telefona!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Appleu kažu kako će pretrpjeti nepopravljivu štetu ako Samsung nastavi s korištenjem opcija u kojima se krše njihovi patenti

Nakon što je početkom ovog mjeseca sud u San Joseu proglasio Samsung krivim za kršenje nekih Appleovih patenta te su im odredili novčanu kaznu od 119 milijuna dolara, Tim Cook i ekipa nastavili su pritisak na južnokorejsku kompaniju te sada zatražili zabranu prodaje nekih Samsungovih telefona na američkom tržištu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna PROLJETNA PRILIKA Samsungovi smartfoni jeftiniji i do 900 kuna Slika nije dostupna Bi-turbo diesel s 210 KS Ford predstavio novi Galaxy

Riječ je većinom o starijim modelima u kojima se koriste Appleovi patenti poput npr. otključavanja telefona povlačenjem prsta po ekranu, ali dio tih modela i dalje je dostupan na tržištu. Neki od najpopularnijih modela čiju prodaju Apple žele zabraniti su stariji modeli iz Galaxy S serije – Galaxy S2 i Galaxy S3 (riječ je o najboljim telefonima na svijetu iz 2011. i 2012. godine) te popularni phableti Galaxy Note i Galaxy Note 2.

Iako iz Applea ne traže zabranu prodaje novijih modela Samsungovih pametnih telefona i phableta poput Galaxyja S4/5 ili Notea 3, Appleovi odvjetnici zatražili su da bi se zabrana trebala primijeniti i na 'softver i kod u koji je moguće implementirati opcije povezane s prekršenim patentima, odnosno opcije koje se previše ne razlikuju u odnosu na prekršene patente'.

'Patentni ratovi': Samsung mora platiti Appleu 119 milijuna dolara!

'Pretrpjet ćemo nepopravljivu štetu ako Samsung nastavi s korištenjem opcija u kojima se krše naši patenti', navela je ekipa iz Applea u sudskom zahtjevu te, kako su prenijeli na Bloombergu, u ovoj kompaniji tvrde kako 'novčane odštete ne mogu kompenzirati ovu nepopravljivu štetu'. Glasnogovornik Samsunga Adam Yates komentirao je kako bi zabrana prodaje njihovih telefona utjecala na slobodno tržište i konkurenciju te bi smanjila mogućnosti pri odabiru telefona za američke korisnike.

Michael Risch, pravnik i profesor na Villanova sveučilištu rekao je kako je Apple i ranije pokušavao zabraniti prodaju Samsungovih telefona i u tome nije uspio, tako da se i ovog puta teško može očekivati zabrana prodaje navedenih modela Samsungovih pametnih telefona u SAD-u.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene