Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uoči predstavljanja iPhonea 5

Apple svojim fanovima poslao 'skrivenu poruku'?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Apple je već uredio Yerba Buena Center u San Franciscu u kojem će predstaviti novi iPhone, a neki vjeruju da plakat sa šarenim bojama nosi i skrivenu poruku

Apple će sutra predstaviti novu verziju iPhonea u Yerba Buena Centeru u San Franciscu kojeg su već uredili za konferenciju tako da njime dominira veliki Appleov logo i šareni plakat. Na Daily Mailu kažu da, dok mnogi ne vide ništa čudno u načinu na koji je Apple uredio ovaj centar za svoju konferenciju, mnogi su u tome prepoznali šifrirane znakove koji upućuju na to što sutra možemo očekivati od predstavljanja novog iPhonea.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zaustavili vozilo, kad ono... VIDEO "Ima li vozača u automobilu?" Zbunjeni policajci suočili se s problemom bez presedana i nasmijali internet Požar u Kaliforniji (Foto: AFP) Strahuje se od snažnog vjetra Borba s vatrom i dalje traje: Vlasti u Kaliforniji naredile evakuaciju 50.000 ljudi; pod kontrolom 10 posto požara

Apple se sprema predstaviti iPhone 5

Navodni tajni znakovi skriveni su u načinu na koji su postavljene šarene trake na plakatu te mnogi smatraju da one predstavljaju najpopularnije ikone na Appleovom telefonu, a s obzirom da su te ikone rastegnute po plakatu, za mnoge je to još jedan dokaz da će novi iPhone imati veći ekran.

Ekipa s poznatog bloga koji pokriva sve teme vezane uz Apple MacRumors analizirala je način na koji je Apple poredao boje na Yerba Buena Centeru te su zaključili da one zaista predstavljaju najpopularnije ikone i to redom – ikonu glazbenog playera, Game Center, iTunes, ikonu za burzu pa zatim još nepoznatu ikonu te ponovno ikone glazbenog playera, Game Centera i na kraju Safarija.

Ako je na ovom plakatu zaista skrivena poruka s bojama i ikonama, postavlja se pitanje koja se to skrivena ikona nalazi u sredini – s obzirom da bi novi model njihova telefona trebao imati podršku za NFC, možda ta boja predstavlja upravo podršku za ovu tehnologiju bežične komunikacije i mobilnog plaćanja, a možda je riječ o nekoj novoj aplikaciji koju će ova kompanija sutra predstaviti zajedno s telefonom.

Pogledajte razvoj iPhonea od 2007. do danas

Iz Applea koji je poznat po svojoj tajnovitosti ne žele ništa komentirati vezano uz ove znakove, a već su u samoj pozivnici za konferenciju novinarima dali naslutiti ono što već svi odavno znamo te na pozivnici dominira veliki broj 12 (datum predstavljanja), dok njegova sjena prikazuje broj pet – dakle iPhone 5 (iako teoretski postoji mogućnost da bi to mogao biti iPhone s pet inčnim ekranom, ali vjerojatno će to ipak biti iPhone 5 s 4 inčnim ekranom).

Što mislite, da li boje na ovom plakatu koje zaista asociraju na ikone iPhonea nose 'potvrdu' da ova kompanija priprema veći ekran ili je samo riječ o slučajnosti? 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene