Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Zeleni' Apple

Apple poručio Samsungu: Kopirajte OVO!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Apple je objavio oglase u kojima je pozvao Samsung i ostale kompanije da ih kopiraju kada je u pitanju njihova briga za okoliš

Apple i Samsung godinama se optužuju za kršenje patenata i kopiranje, a trenutno u SAD-u traje novi sudski postupak između ovih kompanija te Cookova kompanija ponovno zahtjeva veliku odštetu od Samsunga – u najvećem dosadašnjem takvom suđenju sredinom 2012. sud je proglasio južnokorejsku kompaniju krivom za kršenje patenata te joj je odredio kaznu veću od milijardu dolara.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pogledajte snimku VIDEO Dramatični video: Ne tipkajte na mobitelu dok vozite... Slika nije dostupna Kad bi mogli razgovarati... VIDEO Trenuci prije sudara: Ovo su misli vozača!

Osim sudskim putem, Samsung se s Appleom često 'obračunava' i putem reklama u kojima ismijavaju ovu kompaniju i korisnike njihovih uređaja koji danima čekaju u redovima kako bi kupili novi Appleov gadget. No, na Dan planeta Zemlje i Apple je sa svojim oglasom odgovorio Samsungu, ali i brojnim drugim kompanijama – oni su u novinama u nekoliko zemalja svijeta objavili oglas u kojem promoviraju obnovljive izvore energije i u kojem su napomenuli kako postoje neke ideje za koje žele da ih druge kompanije kopiraju.

Evo što djelatnici Applea kažu o radu u tom tehnološkom divu

Na MacRumorsu prenijeli su cijeli tekst oglasa u kojem Apple potiče druge kompanije da 'kopiraju njihov odnos prema okolišu' jer bi svi profitirali kada bi nam okoliš svima bio prioritet. 'Bili bi i više nego sretni kada bi svi podatkovni centri bili sto posto napajani obnovljivim izvorima energije' (na Cnetu napominju kako svi podatkovni centri ove kompanije koriste obnovljive izvore energije) te kada bi se svi proizvodi radili bez štetnih toksina 'koje smo mi izbacili' iz naših proizvoda.

Iz Applea dodaju kako oni mogu i bolje te su si postavili ambiciozne ciljeve vezane uz zaštitu okoliša i smanjenje utjecaja na klimatske promjene te se vesele što će, sljedeći puta kada budu imali ideje koje će pomoći očuvanju okoliša, podijeliti te ideje s drugim kompanijama. Inače, ovaj je oglas dio Appleove 'Better' kampanje s kojom su nedavno započeli i u kojoj opisuju mjere koje poduzimaju kako bi smanjili štetan utjecaj na okoliš i naš planet.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene