Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veličina je važna

SPREMNI? Evo što Apple priprema za ovu godinu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Apple za ovu godinu priprema dva nova modela iPhonea koji će imati velike ekrane te još veći iPad.

Dok većina mobilnih kompanija već duže vremena predstavlja pametne telefone čija je dijagonala ekrana veća od četiri inča, a neke kompanije u svojoj ponudi već imaju modele s ekranima većim od šest inča, Apple je tek u drugoj polovici 2012. povećao dijagonalu svog iPhonea s 3,5 na i dalje skromnih četiri inča. Ljubitelji Applea i analitičari već duže vrijeme žele vidjeti iPhone koji će veličinom konkurirati modelima poput Samsungovih Galaxyja, Sonyjevih Xperija, Googleovih Nexusa i drugim popularnim telefonima te bi oni ove godine napokon trebali doći na svoje.

7 godina iPhonea: Evo što se promijenilo od predstavljanja Appleovog telefona

Naime, čini se da su i u Appleu napokon shvatili da je veličina važna te, prema posljednjim glasinama koje su objavili na ZDnetu, ove godine planiraju predstaviti čak dva iPhonea koji će imati velike ekrane te iPad Pro koji će imati ekran veći od 12 inča. Jedan od dva modela iPhonea 6 čije se predstavljanje očekuje u drugoj polovici ove godine (kojeg neki nazivaju i iPhoneom Air jer bi trebao biti tanak samo 6mm) navodno će imati 4,7 inčni ekran rezolucije 1600x900 piksela (uz gustoću piksela od 386ppi) – bit će zanimljivo vidjeti kako će korisnici reagirati na ovakav iPhone jer je mnogima upravo veliki ekran bio jedan od glavnih razloga zbog kojeg su se odlučili na kupovinu nekog Androida, a ne Appleovog telefona.

Drugi model iPhonea imat će još veći ekran – dijagonale 5,5 inča Full HD rezolucije čime bi Cookova kompanija ušla na sve popularnije tržište phableta, odnosno hibrida između pametnih telefona i tableta. Ova dva modela trebala bi imati top hardver – vjerojatno 64-bitni A8 procesor, više memorije, bolju grafiku i kvalitetniju kameru. Što se novog modela iPada tiče, do kraja ove godine možemo očekivati model s dijagonalom ekrana od čak 12,2 inča rezolucije 2732 x 2048 piksela - podsjetimo, Samsung je početkom ove godine na CES sajmu u Las Vegasu predstavio dva tableta s ekranima dijagonale 12,2 inča (Tab Pro i Note Pro) koji bi trebali biti najveći konkurenti iPadu Pro.

Osim novih verzija već postojećih mobilnih uređaja, Apple bi ove godine trebao predstaviti i jedan potpuno novi proizvod. O njihovom pametnom satu piše se već dugo vremena te se očekuje se da će Tim Cook ove godine tijekom jedne od konferencija izaći na binu, zasukati rukave i pokazati iWatch.

'Nevjerojatno tanak': Ove godine stiže iPhone Air?

Posljednje informacije kažu da će dijagonala savitljivog ekrana njihovog sata iznositi 1,3 ili 1,6 inča (uz rezoluciju 320x320 piksela), a na njemu bi se trebale prikazivati sve bitne informacije s iPhonea ili iPadova poput telefonskih poziva, poruka, obavijesti s društvenih mreža i slično.

Iz Applea, naravno, nema nikakvih službenih objava vezanih uz nove proizvode koje pripremaju u 2014., no iskustvo iz prošlih nekoliko godina naučilo nas je da je veliki broj glasina vezanih uz uređaje koje su predstavili bio istinit tako da možemo računati da će Cook i društvo ove godine zaista predstaviti dva modela iPhonea 6 s većim ekranima, iPad Pro i iWatch. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene