Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Manji ekran i manja cijena!

Apple danas predstavlja iPad mini!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Analitičari smatraju da bi Apple predstavljanjem iPada s manjim ekranom i manjom cijenom trebao učvrstiti svoju poziciju lidera na tržištu tableta

Nakon što je Apple predstavio svoj prvi model iPada s 9,7 inčnim ekranom, neke su mu kompanije poput Samsunga pokušale konkurirati sa sedam inčnim tabletima, a Steve Jobs tada je rekao kako ta veličina ekrana nije dobra za prikazivanje sadržaja na tabletima. No, situacija na tržištu u posljednje se vrijeme promijenila te bi danas i Apple trebao predstaviti model tableta koji će imati ekran manje dijagonale - iPad mini.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Novi iPadovi i Macovi Apple predstavlja nove proizvode: Evo što možemo očekivati Slika nije dostupna Stiže uskoro! Tanji i ljepši: Procurile NOVE fotografije iPada 5!

Apple za sljedeći tjedan priprema još jedno veliko iznenađenje?

Gotove sve do sada objavljene glasine govore da će ovaj tablet imati ekran dijagonale 7,85 inča, bit će tanji i lakši te, što će mnogima biti najvažnije - jeftiniji od novog iPada, iako njegova cijena još nije poznata te bi trebala iznositi između 250 i 330 dolara za početni model kapaciteta 8GB s podrškom za WiFi.

Do sada je Apple u potpunosti diktirao trendove na tržištu tableta, no s iPadom mini čini se da su oni ti koji, ako žele zadržati dominaciju na ovom tržištu, moraju slijediti trendove i prilagoditi svoj tablet (veličinom ekrana i cijenom) konkurenciji jer su na tržištu dostupni napredni tableti koji se mogu kupiti već od 159 dolara (Kindle Fire), odnosno 199 dolara (Nexus 7 i Kindle Fire HD).

Osim iPada mini, čini se da možemo očekivati i nadograđeni model klasičnog iPada, odnosno kako su ga na Huffington Postu nazvali 'novi novi iPad'. Ovaj bi model trebao imati isti 9,7 inčni ekran kao i posljednje predstavljeni iPad, a možemo očekivati Lightning konektor i poboljšani hardver poput jačeg procesora.

Pojavile se nove fotografije iPada mini!

Ono što je posebno zanimljivo jest da će Apple svoju konferenciju na kojoj će predstaviti nove modele iPada predstaviti samo nekoliko dana prije dolaska Windowsa 8 na tržište i prvog Microsoftovog tableta (Surface) za kojeg mnogi smatraju da bi mogao biti veliki konkurent iPadu, ali i tabletima koji rade na Androidu.

Iako će glavna vijest današnje konferencije biti iPad mini i nadograđeni novi iPad, Apple bi trebao predstaviti i nove modele prijenosnih i stolnih računala. Tako možemo očekivati 13 inčni MacBook prijenosnik s retina ekranom, nove modele njihova all-in-one računala iMac i tri nova modela stolnog računala Mac mini.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene