Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Protest protiv režima

Anonymousi srušili stranice Formule 1 i vlade Bahreina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Anonymousi su srušili stranice kao protest protiv represivnog režima i gušenja ljudskih prava u Bahreinu

Kao što su i ranije najavili, Anonymousi su u protekla tri dana pokrenuli 'Operaciju Bahrein' te su napali i srušili službene stranice Formule 1 i bahreinske vlade, kao i još neke stranice povezane s F1 poput F1-racers.net, f1officialpartners.com, live-timing.formula1.com i totalf1.com.

Pročitajte i ovo Papa Franjo u Bahreinu "Svijet pred propasti" Papa u posjetu Bahreinu pozvao na mir: Suptilno je poslao poruku i ruskom patrijarhu Bernie Ecclestone kritizirao zelenskog Bivši šef Formule 1 Bernie Ecclestone: "Primio bih metak za Putina"

U svojoj objavi za javnost Anonymousi su upozorili na tragičnu situaciju u Bahreinu, represivni režim, policijske torture i ubojstva protivnika tog režima – čelnici F1 organizacije dobro su svjesni svih ovih stvari, no to ih nije spriječilo na održavanje utrke čime su i sami doprinijeli gušenju ljudskih prava i zbog toga 'moraju biti kažnjeni'.

Ovaj hakerski kolektiv zatražio je i puštanje političkih zatvorenika te prekid torture i zlostavljanja prosvjednika uz poruku bahreinskoj vladi – 'Očekujte nas'. Slične su zahtjeve imale i druge organizacije poput Amnesty Internationala iz kojeg su također pozvali čelnike F1 da otkažu utrku u toj zemlji.

Na stranici The Next Web kažu da su Anonymousi, pored klasičnih hakerskih taktika, pozvali svoje pristaše i na druge načine borbe protiv ove organizacije poput 'bombardiranja' telefonskim pozivima i e-mailovima.

Usprkos svim protestima utrka je održana te je pobijedio Sebastian Vettel, ispred dvojca iz Lotusa Kimija Räikkönena i Romaina Grosjeana.  

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene