Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhićenje i tužba

FOTO OVO je Google Earth otkrio policiji!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Muškarac je imao dozvolu za uzgoj 30 stabljika marihuane u medicinske svrhe, no Google je policiji otkrio da je broj stabljika na plantaži puno veći

Googleove karte i Street View omogućili su nam da zavirimo u brojna mjesta diljem svijeta koje vjerojatno nećemo nikad posjetiti – od Amazone preko Mount Everesta i Galapagosa, no njihove su karte otkrile i neke 'zanimljivosti' zbog kojih je nedavno uhićen jedan 50-godišnjak iz Oregona. Prema izvještaju Associated Pressa, Curtis W. Croft koji inače ima dozvolu za uzgajanje marihuane u medicinske svrhe, ali samo za pet osoba, hvalio se prijateljima s velikim količinama marihuane koje uzgaja na svom posjedu u blizini Grants Passa.

Pročitajte i ovo Laboratorij droge u Zagrebu - 2 700 osoba zatražilo pomoć Dnevnik Nove TV otkriva zabrinjavajuće trendove s marihuanom: "Broj konzumenata porastao je za sto posto" Otkriveni improvizirani laboratoriji u Dubravi - 5 Kućna radinost FOTO/VIDEO Policija otkrila nekoliko laboratorija za uzgoj trave u Dubravi: Neke bi opremljenost i dob dilera mogla iznenaditi

10 nevjerojatnih otkrića Google Eartha i Google Mapsa

Ove su informacije na kraju došle i do policije koja nije zatražila nikakav nalog kako bi došli na njegov posjed i provjerili o kolikoj se količini uzgojene marihuane radi, već su se okrenuli Googleu i njegovim kartama. Na Google Earthu bile su objavljene nedavne fotografije tog mjesta (iz lipnja ove godine) koje su im potvrdile kako Croft uzgaja puno veću količinu marihuane od dozvoljene te je DEA (odjel za borbu protiv narkotika) poslao mali avion koji je nadletio plantažu na kojoj je Croft, umjesto predviđenih 30 stabljika za medicinske svrhe, uzgajao više od 90 stabljika.

Nakon toga, policija mu je zakucala na vrata i zaplijenila marihuanu te je protiv njega podignuta optužnica zbog uzgoja marihuane. Ovo nije prvi puta da je policija uhitila uzgajivače marihuane zahvaljujući Googleovim kartama – sličan je slučaj zabilježen i u Švicarskoj još 2009. godine kada je policija zahvaljujući fotografijama s Google Eartha pronašla plantažu marihuane skrivenu u polju kukuruza.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene