Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stiže...

'RAT' NA POMOLU: Amazon priprema najvećeg konkurenta Samsungu i Appleu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mrežom ponovo kruže glasine o Amazonovom telefonu koji bi trebao imati 3D ekran i koji će biti puno jeftiniji od konkurencije.

Glasine o pametnom telefonu kojeg priprema Amazon mrežom kruže već više od godinu dana, a krajem prošlog tjedna brojni su mediji ponovno objavili informacija kako će Jeff Bezos najkasnije u lipnju predstaviti mobilni uređaj kojim će ova kompanija krenuti u pohod na smarpthone tržište.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sa 7,85 inčnim ekranom? Apple već testira iPad mini? Slika nije dostupna Već u proizvodnji? Apple priprema iPad 3, ali i i jeftiniji iPad?!

Amazon 'uzdrmao' tržište tableta: Pogledajte što su predstavili!

Iako službenih informacija iz Amazona nema, gotovo je sigurno da će njihov pametni telefon imati 3D ekran, a za pregledavanje 3D slike korisnicima neće trebati posebne naočale. Prikaz na takvom ekranom trebao bi izgledati 'poput holograma', a tržišni analitičar iz IDC-a Ramon Llamas vjeruje da bi ovaj telefon s 3D ekranom mogao pomoći Amazonu u povećanju prodaje proizvoda putem svoje internetske stranice.

Naime, zahvaljujući 3D mogućnostima, korisnici bi na ekranu telefona mogli vizualizirati određene proizvode – npr. kako bi u njihovoj sobi izgledao određeni kauč ili ormar. Tako, kada pronađu proizvod koji ih zanima na Amazonovim stranicama, odmah bi mogli znati kako bi se taj proizvod uklapao u njihovu sobu te bi ga odmah mogli i kupiti.

Llamas kaže da bi na taj način Bezos riješio jedan od najvećih problema kupovine putem interneta – 'korisnici ne mogu osjetiti niti isprobati proizvode' koje kupuju online, a ovako bi odmah mogli saznati kako bi određeni komad namještaja izgledao u njihovoj kući. Na Cnetu napominju kako su i ranije neke kompanije poput HTC-a i LG-a predstavile pametne telefone s 3D ekranima, no oni nisu privukli (pre)veliki broj korisnika te vjeruju kako bi Amazon trebao osvojiti tržište i korisnike s jednim drugim adutom – cijenom.

Nevjerojatan potez šefa Amazona: 'Platit ćemo vam ako date otkaz'

Neke su ranije glasine čak govorile kako bi njihov telefon mogao biti besplatan, što su odmah demantirali iz Bezosove kompanije, no za pretpostaviti je da će cijena njihovog smartphonea biti dosta jeftinija od konkurencije.

Amazon bi svoj telefon čak mogao prodavati s gubitkom, a novac bi zarađivali prodajom sadržaja (audio i video servis) i aplikacija. Službenu najavu Amazon Fire ili Kindle pametnog telefona očekujemo najkasnije u lipnju, dok bi se telefon trebao pojaviti u prodaji ubrzo nakon toga.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene