Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izabrali Amerikanci

A riječ godine je...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Amerikanci su izabrali riječ 2012. godine.

Američko društvo za dijalekte riječ 'hashtag' odnosno 'ljestve' imenovalo je za riječ godine. U kategoriji su još bile i riječi 'Gangnam style', 'YOLO' i fiskalna litica.

Pročitajte i ovo Teški poslovi bili su razlog ranijeg umiranja muškaraca (Foto; AFP) Dobre vijesti Kada će muškarci u prosjeku živjeti jednako dugo kao i pripadnice ljepšeg spola? Odgovor je – 2023.! Slika nije dostupna Slijede iznenađenja Koliko dobro procjenjujete dob ljudi, biste li ovu damu ponudili alkoholnim pićem?

Društvo svake godine nominira riječi i fraze, a potom odlučuje koja će od njih biti riječ ili fraza godine. Imaju i kategorije riječi, koje uključuju najkorisnije, beskorisne, kreativne i slično. Riječ 'hashtag' nije nova, ali je tijekom prošle godine bila iznimno mnogo korištena i na taj način zavrijedila biti riječ godine.

>> Počinje najveći tehnološki sajam: Pogledajte što možemo očekivati!

'Bila je to godina kad je 'hashtag' postao sveprisutan fenomenom komunikacije na internetu', kazao je Ben Zimmer, član ADS-ova odbora za nove riječi. 'Putem Twittera i drugih društvenih mreža 'hashtag' se profilirao kao kreator društvenih trendova, obuhvaćajući najrazličitije teme, od politike do pop kulture', dodao je.

Nije ovo prvi put da neka internetska fraza postane riječ godine, piše Mashable. 2010. godine to je bio 'tweet', a 'google' je postala riječ desetljeća.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene