Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zuroff traži međunarodnu ekspertizu za Ašnera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Direktor Centra Simon Wiesenthal Efraim Zuroff je u Beču zatražio da ekipa međunarodnih stručnjaka obavi i iznese stručno mišljenje o zdravstvenom stanju 95-godišnjeg Milivoja Ašnera, optuženog za ratni zločin protiv civilnog stanovništva u Hrvatskoj tijekom Drugog svjetskog rata, kako bi se ustvrdilo je li sposoban izići pred hrvatski sud.

"Austrija štiti Milivoja Ašnera", ponovio je Efraim Zuroff, upravitelj Centra Wiesenthal u Jerusalemu na konferenciji za novinare održanoj u Beču.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sjeverna Koreja opovrgava zdravstvene probleme Kim Jong Ila Slika nije dostupna Ronaldinho u lošem zdravstvenom stanju

Austrijsko pravosuđe je na temelju nekoliko stručnih mišljenja psihijatara, zaključilo da zbog dementnosti, Milivoj Ašnere, koji već godinama živi u Klagenfurtu, ne može biti izručen Hrvatskoj.

No, Zuroff, koji se u četvrtak sastao s austrijskom ministricom pravosuđa Marijom Berger zatražio je novu ekspertizu kada je riječ o Ašnerovu zdravstvenom stanju, zatraživši da je ovaj put obavi skupina međunarodnih stručnjaka.


Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene