Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zubkov: Jačanje vojske je prioritet

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nominirani ruski premijer Viktor Zubkov rekao je u petak da će nastaviti provoditi politiku predsjednika Vladimir Putina te da će mu prioritet biti oporavak nekad moćnog ruskog vojno-industrijskog kompleksa.

- Naš strateški cilj je obnova obrambenog industrijskog kompleksa, rekao je Zubkov u svom govoru pred zastupnicima ruske Dume, koja bi tijekom dana trebala potvrditi njegovu nominaciju za novog ruskog premijera.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Obnova poratnih društava Pusić: Obrazovanje i gospodarsko jačanje žena ključno za mir Slika nije dostupna Konsenzus EU-ovi ministri financija traže jačanje bankovnog sektora

Za vrijeme Putinove vladavine, ruski obrambeni proračun rastao je godišnje po stopi od tridesetak posto, a vojska je počela testirati nova oružja, uključujući poboljšane balističke projektile dugog dometa i snažne vakuumske bombe.

Zubkov je u govoru jasno rekao da će nastaviti s Putinovom politikom - nastavit će sa smanjivanjem inflacije, sprečavati fluktuacije vrijednosti rublja i smanjivati poreze.

On je isto tako rekao da bi Rusija trebala više zarađivati od svojih prirodnih bogatstava. 

- Ruska nafta i plin, šume, riba i druga prirodna bogatstva, trebaju donositi veće prihode, rekao je Zubkov.

Zubkov, čija se iznanađujuća nominacija smatra pokušajem Putina da zajamči kontinuitet svoje politike i nakon što sljedeće godine napusti dužnost ruskog predsjednika, nije u svom govoru najavio nijednu novu političku inicijativu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene