Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sudi se medicinskom tehničaru

Ubio najmanje 84 pacijenta: Žrtvama ubrizgavao smrtonosne doze lijekova kako bi ih oživio i postao heroj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši medicinski tehničar (40) mogao bi biti jedan od najgorih serijskih ubojica u njemačkoj povijesti.

Policija sumnjiči 40-godišnjeg Nielsa Hoegela za smrt najmanje 84 pacijenata u dvije bolnice na sjeveru zemlje. Žrtvama je namjerno ubrizgavao smrtonosne doze lijekova nakon čega bi ih oživljavao kako bi postao heroj.

Pročitajte i ovo Ilustracija "Zdravstveni centar" Popila je piće u wellness-centru i umrla, sumnja se što je bilo u njemu Nesreća na gradilištu u Hamburgu - 2 Traže preživjele Tragedija na baušteli: Urušila se građevinska skela, poginula najmanje tri radnika

Niels Hoegel već služi kaznu doživotnog zatvora zbog smrti dvoje pacijenata. Nakon što je prije dvije godine osuđen, ekshumirana su tijela više od 130 bivših pacijenata. Broj žrtava mogao biti znatno veći, ali mnoga su tijela kremirana i dokazi uništeni.

''Ubojstva su mogla biti spriječena da su ljudi u pravo vrijeme bili odgovorni, pogotovo da osoblje bolnice u Oldenburgu i bolnice u Delmenhorstu nije oklijevalo oko uzbunjivanja vlasti, primjerice državnog tužiteljstva'', rekao je Johann Kuehme, načelnik policije u Oldenburgu.

Ubojstva su počela 2000. i trajala su do 2005. kada je uhićen. Niels H. je upao u oči nakon što je natprosječno mnogo pacijenata umiralo tijekom njegove smjene.

Njemačka zaklada zaštite pacijenata odgovornim predbacuje „katastrofalne propuste“ na svim razinama. ''Kolege, policija i pravosuđe su predugo zatvarali oči pred ovim slučajem“, rekao je predsjednik zaklade Eugen Brysch. On je zatražio i efikasniji sustav alarmiranja pri najmanjoj sumnji u ovakav odnos prema pacijentima.

Državno odvjetništvo je podiglo optužnicu i protiv dvojice liječnika i bivšeg voditelja intenzivnog odjela zbog propuštenog djelovanja u slučaju ubojstva iz nehata.

Ukoliko se Nielsu H. dokažu novootkrivena ubojstva bit će to najveća serija ubojstava u kriminalističkoj povijesti Njemačke. (V.B. / I.D. / Hina)

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene