Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poznata tajlandska manekenka

Žrtva ljepote: Preminula nakon ubrizgavanja botoksa!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poznata tajlandska manekenka Artidaya Emayai preminula je nakon što joj je nelicencirani liječnik ubrizgao inekciju kolagena. Njena smrt potaknula je javne rasprave o sigurnosti estetskih operacija.

Tajlandska manekenka pretrpila je zastoj srca nakon što je provela više od deset dana u komi. 'Postoje dva moguća razloga smrti u ovom slučaju. Prvi je taj je Artidaya bila alergična na kolagen, dok je drugi taj da je kolagen ušao u krvne žile i blokirao ih', rekao je Suvinai Bussakamwong, doktor u bolnici u Bangkoku.

>> Poslije liposukcije pala u komu i preminula nakon dva mjeseca

Ovaj slučaj potaknuo je javne rasprave u Tajlandu. Tamo postoje mnogi kozmetički saloni koji nude usluge čak 40 posto jeftinije nego kozmetičari u Japanu ili Južnoj Koreji. Neki kozmetičari čak ne posjeduju ni svoje salone već botok pacijentima ubrizgavaju na ulici. Policija je upozorila pacijente da u slučaju odlaska nelicenciranom liječniku nemaju nikakvu pravnu zaštitu.
'Prije smo nasumično testirali pacijente na alergiju na kolagen, međutim od sada će to morati postati praksa', rekao je dr. Bussakamwon

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene