Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prve promjene nakon tragedije

Zrakoplovne tvrtke: od sutra u kokpitu UVIJEK dvije osobe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanska zrakoplovna tvrtka EasyJet i kanadska Air Transat u četvrtak su, nakon jučerašnje nesreće zrakoplova Germanwingsa, odlučile da već od petka uvode pravilo prema kojemu će u pilotskoj kabini uvijek morati biti dvije osobe, prenosi AFP.

"EasyJet izvješćuje da od sutra, 27. ožujka, mijenja dosadašnje pravilo te da će se u svakome trenutku u pilotskoj kabini morati nalaziti dvije osobe. Odluka je donosena nakon konzultacija s Upravom za civilno zrakoplovstvo", stoji u priopćenju tvrtke.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kobni kopilot VIDEO Objavljena snimka Lubitza tijekom vježbi na letovima za pilota Slika nije dostupna Otkrivene posljednje riječi Neslužbeno: Pukao je prozor na kokpitu, a za nekoliko sekundi se dogodila dekompresija

Glasnogovornica kanadske zrakoplovne tvrtke Air Transat Debbie Cabana u četvrtak je izvijestila da će se u njihovim zrakoplovima na svim letovima odsad u svakom trenutku morati nalaziti dvije osobe te da se odluka počinje primjenjivati već u petak.

POTRESNO SVJEDOČANSTVO: 'Kad vidite to mjesto, to je strašno. Dva dana nisam spavao'

Angela Merkel šokirana: 'Čin kopilota je jednostavno neshvatljiv'

"Nakon što jedan od pilota iziđe iz kokpita, onamo će ući voditelj kabinskog osoblja", rekla je Cabana.

Razlozi zbog kojih je kopilot njemačkog Airbusa zabio zrakoplov sa 150 putnika i članova posade u planinu u Alpama još su nepoznati, no istražitelji i njemačko ministarstvo unutarnjih poslova tvrde da nema indicija o tomu da je riječ o terorističkom činu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene