Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veza vlasti i kriminala

Zorkin: Kriminalizacija ruskog društva je u porastu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik ruskog Ustavnog suda Valerij Zorkin osudio je širenje kriminala koji zahvaća instance vlasti i guši temelje države.

U članku objavljenom u službenom dnevniku Rosickaj Gazeta napisao je kako profesionalce i obične građana trenutno najviše brine rastuća kriminalizacija ruskog društva. Povezanost vlasti i kriminala ilustrirana je prema njemu nedavnim događajima u Kuščevskaji, na jugu Rusije.

Pročitajte i ovo Baška Voda Presedan u tužiteljstvu Prljavim novcem kupio stan u Baškoj Vodi: Bivšem općinskom načelniku blokirana nekretnina Ilustracija Osmero u istražnom zatvoru Uskok objavio kako su dvije skupine uvozile luksuzne aute i varale na porezu: Državu ukupno oštetili za najmanje milijun eura

>> Organizirani kriminal godišnje uprihodi 85 milijardi eura

Nakon pokolja u tom malenom gradu, kada je ubijeno 12 osoba, otkriveno je kako su grad godinama terorizirale zločinačke bande, a vlasti i snage reda sve su prikrivale. U zemlji koja je posljednjih godina naviknuta na porast nasilja, ova afera izazvala je emocije i potaknula brojna otkrića u ruskim medijima.

'Slične su se stvari dogodile i drugdje', istaknuo je Zorkin. Dodao je kako kriminal ruši temelje ruskog krhkog pravnog sustava te društvenog, političkog i gospodarskog života. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene