Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posjetio kulturno društvo

Zoran Milanović u Aucklandu, bliži se kraj višednevnog posjeta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer je bio na programu hrvatskih folklornih plesova i pjesama, a društvo mu je pravila novozelandska ministrica socijalne skrbi Paula Bennett.

Predsjednik hrvatske vlade Zoran Milanović posjetio je hrvatsko kulturno društvo u novozelandskome gradu Aucklandu, karakteristično po tome što uz Hrvate okuplja i anglosaksonske i maorske Novozelanđane, i zajedno s novozelandskom ministricom socijalne skrbi Paulom Bennett nazočio programu hrvatskih folklornih plesova i pjesama, priopćeno je u subotu iz hrvatske vlade.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Ne može biti premijer ANKETA Slažete li se s odlukom Ustavnog suda o Zoranu Milanoviću? Ustavni sud odlučio o Zoranu Milanoviću (Na slici Miroslav Šeparović, predsjednik Ustavnog suda) Dva dana nakon izbora Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

VIDEO Milanovića na Novom Zelandu dočekali štapovima i isplaženim jezicima!

U kulturnom društvu Kralj Tomislav, koje je 2013. proslavilo 20 godina, uz nove naraštaje hrvatskih useljenika ulaze i mladi koji nisu hrvatskoga podrijetla, pa je jedna od atrakcija večeri bila Klapa Samoana, sastavljena od Samoanaca koji pjevaju hrvatske klapske pjesme, kaže se u priopćenju.

Milanovića su domaćini dočekali slavonskim, bunjevačkim i dalmatinskim plesovima i pjesmama, te kolom iz Ere s onoga svijeta.

U nedjelju je predviđen posjet predsjednika hrvatske vlade novozelandskome nacionalnom muzeju i susret s hrvatskom zajednicom u Wellingtonu, a susretom s predstavnicima hrvatsko-novozelandske poslovne zajednice u Aucklandu, također u nedjelju, završava njegov višednevni posjet Australiji i Novom Zelandu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene