Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Među 115 kardinala

Znate li tko su favoriti za novog papu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što su se zatvorila vrata Sikstinske kapele kardinali su održali prvi krug glasovanja. Iz dimnjaka je izašao crni dim, što znači da novi papa još nije izabran. iduće glasovanje kardinali će održati sutra.

Posljednjih se dana dosta govorilo o tome kako su velike šanse da novi papa dođe iz Latinske Amerike. Kao najveća dva favorita spominju se Talijan Angelo Scola i Brazilac Odilo Scherer. Bude li izabran Scola, papinstvo će se nakon 35 godina vratiti u Italiju, dok bi brazilski kardinal bio prvi neeuropski papa u 1.300 godina.

Pročitajte i ovo Knjiga žalosti za papu Benedikta XVI. - 1 U Zagrebu Milanović se upisao u knjigu žalosti povodom smrti pape Benedikta XVI.: Uputio sućut papi Franji Slika nije dostupna Inauguralna misa u utorak Evo što je novi papa napravio čim je otišao s balkona na Trgu svetog Petra

>> Iz dimnjaka Sikstinske kapele izašao CRNI DIM!

>> Zašto Papa nosi crvene cipele?

Čak su vatikanski analitičari postavili mogućnost da novi papa bude iz Latinske Amerike. No, ističu da je sve moguće pa i opcija da novi papa bude i iz Afrike.

Kardinali će opet glasovati sutra ujutro, a ako se ni tada dvije trećine njih ne odluče samo za jednoga, nakon odmora će moći glasovati još dvaput popodne. Ukoliko ni sutra ime novog pape ne bude poznato iz dimnjaka će opet izaći crni dim. Očekuje se da će konklave potrajati dva do četiri dana.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene